Alonso Ordoñez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlonso Ordoñez
Biografia
Naixementvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Plasència, presumiblement Modifica el valor a Wikidata
Mort18 juliol 1551 Modifica el valor a Wikidata
Palència Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióCatolicisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, mestre de capella Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansRodrigo Ordóñez i Pedro Ordóñez Modifica el valor a Wikidata

Discogs: 88578 Modifica el valor a Wikidata

Alonso Ordoñez (Plasència, (mitjan segle XVI) primer cantor i després phonaceus (director-compositor) dels cantors, en la primera organització de la capella de música de l'església de Santiago de Compostel·la a Galícia, ocupa el segon lloc entre els mestres de capella.[1]

Possiblement hauria estudiat amb Morales. (conegut per haver estat cap de la capella a Plasencia des de 1528 fins a 1531). De 1530 a 1536 va ocupar la capella de Santiago de Compostel·la de Galícia, de la qual va ser convocat el 3 d'abril de 1536 per ocupar el patrimoni de la capella de Palencia. El seu predecessor a Palència era un clergue de la diòcesi de Toledo anomenat Diego del Castillo.

En l'arxiu de la catedral de Valladolid s'hi guarden d'Alonso Ordóñez: un Magnificat a 4 veus; una Salve regina a 4 veus; i dos motets també a 4 veus Iste est i Vias tuas, Domine, demonstra mihi.

Sembla força segur que Pedro Ordóñez, era el seu germà menor.

Referències[modifica]

  1. Stevenson, Robert. «Alonso Ordoñez». A: Spanish Cathedral Music in the Golden Age. University of California Press, 1961, p. 319 [Consulta: 22 febrer 2019]. 

Bibliografia[modifica]