Museu Irlandès d'Art Modern

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu Irlandès d'Art Modern
Irish Museum of Modern Art
Músaem Nua-Ealaíne na hÉireann

Pati interior de l'IMMA
Dades
Tipusgaleria d'art
museu nacional
museu d'art
residència creativa Modifica el valor a Wikidata
Història
CreacióMaig 1991
Activitat
Àmbitart modern i art contemporani
Governança corporativa
Seu 

Lloc webhttp://www.modernart.ie/ www.modernart.ie
Facebook: IrishMuseumofModernArt Twitter (X): IMMAIreland Instagram: immaireland Youtube: UCAfvQi5gJPMnFZ4k2ZelLSg Souncloud: imma-ireland Modifica el valor a Wikidata

El Museu Irlandès d'Art Modern, també conegut com a IMMA (Irish Museum of Modern Art), és un museu ubicat a Dublín que exposa obres d'art modern.[1] Va obrir les seves portes el maig de 1991 i és la institució nacional més important d'art modern i art contemporani.[2] Està situat al Royal Hospital, Kilmainham, un edifici del segle xvii que es troba prop de l'Estació Heuston, a l'oest del centre de Dublín. L'actual director és Enrique Juncosa, abans va ser sotsdirector del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (MNCARS) a Madrid. Juncosa és només el segon director de l'IMMA, el primer va ser Decan McGonagle. El Museu està especialitzat a adquirir art contemporani d'artistes vius i compra només dels mercats primaris: estudis i galeries. També accepta donacions d'art que datin de 1940 en endavant. Donada la seva joventut el museu té una col·lecció en constant evolució.

Edifici[modifica]

El Royal Hospital és una impactant ubicació per mostrar art modern. Modelat segons Els Invàlids de París, està disposat al voltant d'un pati i l'interior té llargs corredors i als seus costats corren una sèrie de sales interconnectades.

Referències[modifica]

  1. Fionn Davenport. Ireland 9. Lonely Planet, 1 gener 2010, p. 113–. ISBN 978-1-74179-214-0 [Consulta: 14 gener 2013]. 
  2. Marguerite O'Molloy. Irish Museum of Modern Art: The Collection. Irish Museum of Modern Art, 2005. ISBN 978-1-903811-48-1 [Consulta: 14 gener 2013]. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Museu Irlandès d'Art Modern