Urbanització Galatzó

Plantilla:Infotaula geografia políticaUrbanització Galatzó

Localització
Map
 39° 31′ 25″ N, 2° 29′ 53″ E / 39.523728°N,2.498081°E / 39.523728; 2.498081
EstatEspanya
Comunitat autònomaIlles Balears
IllaMallorca
MunicipiCalvià Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal07183 Modifica el valor a Wikidata

Molí de Santa Ponça

La urbanització Galatzó, que rep el nom del Puig del Galatzó, és una zona residencial pertanyent al municipi de Calvià, Mallorca. La urbanització està situada a la possessió de Son Pillo i la seva construcció va començar a finals dels anys 70. Es troba envoltada de zones verdes i forma part del recorregut del Passeig Calvià, considerat com el "pulmó verd" del municipi. El projecte va ser portat a terme per la cooperativa de Pablo Iglesias i va suposar la iniciativa d'Habitatge Social en el municipi. Posseeix una població censada de 1.597 habitants.

Confronta amb Santa Ponça cap al sud i a uns 4 quilòmetres de Calvià al nord, a l'oest amb Peguera i al sud-est amb Son Ferrer. Al costat d'aquest nucli de població es troba el polígon de Son Bugadelles, el qual potencia la diversificació econòmica del municipi.

Hi ha un centre d'ensenyament d'infantil i de primària, un de secundària, un pavelló esportiu, clubs de petanca i un d'esplai, i una confraria que fa processons per Setmana Santa.

També, hi ha ubicat el centre Es Generador que és un espai de participació juvenil per desenvolupar les relacions comunicatives i la creativitat dels joves de 14 a 30 anys. Organitza el Festival Es Generador, en què s'organitzen diferents activitats: skates&rollers, grafits, funky, hip-hop, teatre, dansa, etc.

El lloc més emblemàtic de la urbanització és el molí de Santa Ponça, situat al costat de la rotonda de la carretera de Palma-Andratx i de Santa Ponça-Calvià. La seva restauració és el resultat d'un projecte creat dut a terme per l'escola taller municipal.

Del 20 al 25 d'agost se celebren les festes patronals.

Enllaços externs[modifica]