Partit Demòcrata Cristià (Uruguai)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPartit Demòcrata Cristià
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaesquerra cristiana Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1962
Governança corporativa
Seu
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webpdcuruguay.uy Modifica el valor a Wikidata

El Partit Demòcrata Cristià (PDC) és un partit polític de l'Uruguai de tendència centre-esquerrana o esquerra cristiana, i que actualment forma part de la coalició del Front Ampli. Va ser fundat el 1962 a partir de la Unió Cívica de l'Uruguai. Durant les eleccions generals d'aquest any en van obtenir un senador i tres diputats.

El PDC va contribuir a la històrica vaga de resistència durant la dictadura de 1973-1985, a partir de la qual cosa va experimentar una gran repressió i la clausura del seu periòdic Ahora en defensar la causa de Líber Seregni després del seu injust processament. Poc temps després, el PDC va sostenir la conveniència que el FA entrés en decés, estratègia fundada en les noves circumstàncies imposades per l'autoritarisme. De fet, es van separar del Front Ampli. Amb la democràcia instaurada, el 1985 el PDC va decidir unir-se novament al FA.

El 1989 els militants del PDC es van separar una altra vegada del FA i es van postular a les eleccions nacionals de novembre. Cinc anys més tard, el 1994, el PDC es va reintegrar definitivament al FA i va donar suport als projectes d'aquest partit, encara que mantenen algunes petites diferències, sobretot en temes relacionats amb la llei de l'avortament.[1][2]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]