Al Harrington

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAl Harrington

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement17 febrer 1980 Modifica el valor a Wikidata (44 anys)
Orange (Nova Jersey) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióSt. Patrick High School Modifica el valor a Wikidata
Alçada206 cm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciójugador de bàsquet Modifica el valor a Wikidata
Activitat1998 Modifica el valor a Wikidata –  2015 Modifica el valor a Wikidata
Nacionalitat esportivaEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Esportbasquetbol Modifica el valor a Wikidata
LligaNBA Modifica el valor a Wikidata
Posició a l'equipAler pivot, pivot i aler Modifica el valor a Wikidata
Núm. esportiu7
Elecció al draft perIndiana Pacers Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Equip
Golden State Warriors
Orlando Magic
Indiana Pacers
Atlanta Hawks
New York Knicks
Denver Nuggets Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): cheddahcheese7 NBA: 1733 Modifica el valor a Wikidata

Albert (Al) Harrington (nascut el 17 de febrer de 1980 a Orange, Nova Jersey) és un jugador de bàsquet professional estatunidenc que milita als Orlando Magic de l'NBA.

Carrera[modifica]

High School[modifica]

Va passar tres anys en l'Institut St. Patrick's, en els quals en total va anotar 1.307 punts, va agafar 1.104 rebots, posà 179 taps, va repartir 152 assistències i va robar 71 pilotes. En el seu any senior, promitjà 18.4 punts i 11.5 rebots, procedent de l'Institut Roselle, A Nova Jersey, on va jugar el seu any freshman (novell).

NBA[modifica]

Als 18 anys, va ser seleccionat per Indiana Pacers en el lloc 25 del Draft de 1998. A Indiana va passar-hi sis anys, principalment sortint des de la banqueta. En la seva primera campanya en la lliga va jugar molt poc, tan sols apareixent en 21 partits i promitjant 7.6 minuts. A més, va formar part dels Pacers que van arribar a les Finals de l'NBA el 2000.

Però la seva temporada de consagració va arribar a la temporada 2001-02, en la qual promitjà 13.1 punts i 6.3 rebots, però la seva gran campanya se'n va anar avall quan es va lesionar el genoll en un partit davant Boston Celtics i es va perdre 38 partits de lliga regular. Va tornar totalment recuperat la temporada següent, promitjant 12.2 punts i 6 rebots, començant com a titular en 37 partits. La temporada 2003-04, en canvi, el seu paper de sisè home va ser molt important en la franquícia, promitjant 13.3 punts i 6.4 i finalitzant segon en la votació al premi al millor sisè home.

El 15 de juliol de 2004, Harrington va ser traspassat a Atlanta Hawks per Stephen Jackson, a causa que no estava content en l'equip sortint contínuament des de la banqueta. En els Hawks va ser titular, però l'equip no va passar de ser un dels pitjors de la lliga.

El 2006 es va convertir en agent lliure i va ser signat pels Hawks i immediatament traspassat de nou als Pacers a canvi d'una primera ronda de draft de 2007. No obstant això, el 17 de gener de 2007 va formar part d'un intercanvi que l'enviava juntament amb Stephen Jackson, Sarunas Jasikevicius i Josh Powell a Golden State Warriors per Troy Murphy, Mike Dunleavy, Ike Diogu i Keith McLeod. En els Warriors va ser titular des del primer moment, ajudant a l'equip a col·locar-se en playoffs.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Al Harrington