Rotala rotundifolia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuRotala rotundifolia Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN168764 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreMyrtales
FamíliaLythraceae
GènereRotala
EspècieRotala rotundifolia Modifica el valor a Wikidata
Koehne, 1881
Nomenclatura
BasiònimAmmannia rotundifolia Modifica el valor a Wikidata

Rotala rotundifolia és una espècie d'angiosperma. Sovint es confon amb Rotala indica. És present a l'Índia, la Xina, Taiwan, Tailàndia, Laos i el Vietnam i és introduïda als Estats Units.

Morfologia[modifica]

La forma emergida té fulles arrodonides, en canvi, la submergida té unes fulles estretes. És molt variable depenent de la llum i les condicions ambientals. Sota una llum potent les fulles poden arribar a tornar-se vermelloses. Les flors són de color rosa pàl·lid. Aquesta planta pot ser diferenciada de l'estretament relacionada R. indica per les diferències entre inflorescències de les dues espècies. R. rotundifolia té grups d'inflorescència terminal, mentre que la R. indica té flors solitàries en l'eix de les fulles. Es propaga per estaques noves que surten de brots laterals.

Cultiu[modifica]

És una planta d'aquari comuna. No és gaire exigent però li agrada tenir molta llum per prosperar. Pot suportar temperatures relativament fredes. Si perd les seves fulles inferiors, normalment vol dir que no està rebent prou llum. Es pot conrear en la seva forma emergida en aigües poc profundes on es floreix. Forma un grup ben dens en condicions raonables.

Enllaços externs[modifica]