Llista d'arquebisbes de Santiago de Compostel·la

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquesta és una llista dels arquebisbes metropolitans de la Diòcesi de Santiago de Compostel·la. L'edifici religiós més important d'aquesta diòcesi és la catedral de Santiago de Compostel·la.

Diego Gelmírez, bisbe de Santiago, fou qui va aconseguir la dignitat arquebisbal per a la seu compostel·lana i és el primer arquebisbe:

Vegeu també[modifica]

Notes[modifica]

  1. A la mort de Gelmírez, per influència reial, fou nomenat Arquebisbe el bisbe de Salamanca, Berengario, que es va traslladar a Santiago i governà l'arxidiòcesi quasi dos anys, sense que el seu nomenament fos confirmat pel Papa. No pot ser considerat arquebisbe ‘'de iure, però sí ‘'de facto
  2. Fill de l'anterior, elegit amb el suport de Ferran el Catòlic, va aconseguir que s'aprovés el seu nomenament pel Papa Juli II. Entre ambdós mandats s'establí un mandat de transició en la figura de l'arquebisbe Pere Lluís de Borja, Nebot del Papa Alexandre VI entre el 28 d'agost i el 23 d'octubre de 1507, la finalitat de saltar-se la prohibició de que un fill succeís al seu pare en una seu episcopal. L'arquebisbat no inclou Borja a la seva llista.
  3. Va renunciar al seu nomenament sense prendre possessió.

Fonts[modifica]