Alícia del Regne Unit (gran duquessa de Hessen-Darmstadt)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSa Altesa Reial Modifica el valor a Wikidata
Alícia del Regne Unit

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Alice of Saxe-Coburg and Gotha Modifica el valor a Wikidata
25 abril 1843 Modifica el valor a Wikidata
Palau de Buckingham (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort14 desembre 1878 Modifica el valor a Wikidata (35 anys)
Darmstadt Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Diftèria Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaDarmstadt Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Anglaterra
Alemanya Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióinfermera, política, aristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolGrand Duchess Consort of Hesse and by Rhine (en) Tradueix (1877–1878)
Gran Duquessa (1877–1878)
Princesa del Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Saxònia-Coburg i Gotha (línia britànica) Modifica el valor a Wikidata
CònjugeLluís IV de Hessen-Darmstadt (1862–1878), mort de la persona Modifica el valor a Wikidata
FillsVictòria de Hessen-Darmstadt, Alexandra de Hessen-Darmstadt, Princess Marie of Hesse and by Rhine (en) Tradueix, Frédéric de Hesse-Darmstadt, Irene de Hessen-Darmstadt, Ernest Lluís IV de Hessen-Darmstadt, Elisabet de Hessen-Darmstadt Modifica el valor a Wikidata
ParesAlbert de Saxònia-Coburg Gotha Modifica el valor a Wikidata  i Reina Victòria del Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
GermansVictòria, Princesa Reial, Eduard VII del Regne Unit, Alfred del Regne Unit, Helena del Regne Unit, Lluïsa del Regne Unit, Artur del Regne Unit, Leopold del Regne Unit i Beatriu del Regne Unit Modifica el valor a Wikidata
Premis
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 12389 Project Gutenberg: 51177 Modifica el valor a Wikidata
Alícia del Regne Unit (gran duquessa de Hessen-Darmstadt)
La gran duquessa Alícia de Hessen-Darmstadt.

Alícia del Regne Unit, gran duquessa de Hessen-Darmstadt (Londres 1843 - Darmstadt 1878) era la filla de la reina Victòria I del Regne Unit, esposa del gran duc Lluís IV de Hessen-Darmstadt i àvia i besàvia respectivament de lord Lluís Mountbatten i del príncep Felip de Grècia.

Naixement i educació[modifica]

Nascuda a Londres el 25 d'abril de 1843 al Palau de Buckingham de Londres era la tercera filla del matrimoni format per la reina Victòria I del Regne Unit i pel príncep Albert de Saxònia-Coburg Gotha. Al néixer rebé el títol de princesa del Regne Unit amb el grau d'Altesa Reial.

La princesa Alícia fou educada al costat de la seva germana la princesa reial Victòria. Ben aviat mostrà enormes interessos culturals i intel·lectuals. De caràcter dur, sever i alhora apassionat, Alícia tindria al llarg de la vida importants frustracions a causa de la passivitat de la vida que portà a Darmstadt.

Casament i descendència[modifica]

L'any 1860, el príncep Lluís de Hessen-Darmstadt assistí a les curses d'Ascot on coneixé a la princesa anglesa. La reina Victòria ja havia triat prèviament al príncep de Hessen-Darmstadt per espòs de la seva filla.

El príncep i futur gran duc Lluís IV de Hessen-Darmstadt era fill de l'hereu al tron gran ducal el príncep Carles de Hessen-Darmstadt, hereu del seu germà el gran duc Lluís III de Hessen-Darmstadt, i de la princesa Elisabet de Prússia.

Les noces tingueren lloc a la capella privada del Palau d'Osborne de l'illa de Wight al sud d'Anglaterra. La parella s'establí a Darmstadt i tingué set fills:

  • SAR el príncep Frederic de Hessen-Darmstadt nascut el 1870 i mort el 1873 a Darmstadt a causa de l'hemofilia.
  • SAR la princesa Maria de Hessen-Darmstadt nascuda el 1874 i morta el 1878 aDarmstadt.

Princesa i gran duquessa de Hessen-Darmstadt[modifica]

Arran del seu casament s'instal·là a Darmstadt on portà una vida dedicada a la seva família i a l'activitat de promoció de la infermeria. Decebuda per la monotonia que es respirava a la capital del gran ducat alemany tingué un matrimoni bastant infeliç.

La pobresa relativa en què visqué marcà també les seves capacitats de distracció o d'ocupació. La seva dot de 30.000 lliures estarlines fou dedicada a la construcció del Nou Palau de Darmstadt i al pagament dels 3.000.000 de florins que Hessen hagué de pagar a Prússia arran de la guerra dels Ducats (1866), que comportà l'ocupació durant sis setmanes de la capital de Hessen-Darmstadt.

L'any 1877 moria tant l'hereu al tron de Hessen, el pare del seu espòs, i el gran duc Lluís III de Hessen-Darmstadt. Ascendí al tron l'any 1877, encara que morí escassos mesos després el 14 de desembre de 1878 a la capital de Hessen, justos disset anys després de la mort del seu pare el príncep Albert l'any 1861.

Durant l'any 1878 tota la seva família, a part d'ella i la seva filla la princesa Elisabet contragueren la diftèria. Ella en morí a causa del contagi i també ho feu la seva filla Maria.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Alícia del Regne Unit