NES Classic Edition

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula equipament informàticNES Classic Edition
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
DesenvolupadorNintendo Modifica el valor a Wikidata
FabricantNintendo Modifica el valor a Wikidata
Llançament
10 novembre 2016

11 novembre 2016
Modifica el valor a Wikidata
Final de vida2017 Modifica el valor a Wikidata
EstatDiscontinuat
Lloc webnintendo.com… Modifica el valor a Wikidata

La NES Classic Edition, també anomenada Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System a Europa i Austràlia i al Japó com Nintendo Classic Mini: Family Computer, és una rèplica en miniatura de la consola Nintendo Entertainment System (NES), posada a la venda al Japó i Austràlia el 10 de novembre de 2016; a Amèrica del Nord i Europa, l'11 de novembre, i a Rússia, el 23 de novembre. La seva arquitectura està basada en l'emulació de maquinari, compta amb una biblioteca permanent de 30 jocs integrats a la seva biblioteca, incloent alguns títols de desenvolupadors tercers sota llicència dels seus respectius creadors, i compta amb emmagatzematge grabable solament per a Partida guardada.

El sistema compta amb sortida de pantalla HDMI i un controlador rèplica a escala de la versió original que també pot connectar-se al port de la Wii per al seu ús amb jocs de la consola virtual de la Wii i la Wii U.

En la versió japonesa, els controls estan units permanentment a la consola, tal com a la Famicom original. A causa d'això, els controls i cables de connexió també són més petits i més curts respectivament, però no poden connectar-se a un comandament de la Wii per al seu ús amb jocs de la consola virtual. La consola alberga un nou motor d'emulació de la NES, desenvolupat per Nintendo European Research & Development (NERD). Aquest motor d'emulació va ser ben rebut per crítics i és considerat superior en suport visual i d'àudio en comparació de l'emulació de la consola virtual NES de la Wii U.

Malgrat haver estat comercialitzada amb noms diferents a Amèrica del Nord i la regió PAL, ambdues regions van distribuir maquinari i programari idèntics. Els jocs inclosos es basen en les seves traduccions nord-americanes i funcionen a 60 Hz en totes les regions. La interfície d'usuari de la consola compta amb vuit idiomes; tanmateix, això no canvia l'idioma en els jocs.

El mateix dia del llançament d'aquesta consola va ser posat a la venda un llibre de 320 pàgines anomenat Playing with Power: Nintendo NES Classics publicat per l'editorial Primera Games; aquest llibre és una guia per a alguns dels jocs inclosos en el sistema. Nintendo of America també va portar novament la línia d'assistència de Nintendo com una línia telefònica automatitzada des de l'11 de novembre al 13 de novembre, en celebració del llançament del sistema.

Llista de jocs[modifica]

Independentment del model / regió, la microconsola inclou 30 jocs integrats en totes les regions. Solament 22 títols són comuns entre les regions, mentre que els vuit títols restants són exclusius al Japó o la regió d'Amèrica del Nord / PAL respectivament. Els següents títols són comuns entre regions:

Títols exclusius per a la versió d'Amèrica del Nord i la regió PAL[modifica]

Títols exclusius per a la versió Japonesa Famicom[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: NES Classic Edition