Partit Verd Estonià

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióErakond Eestimaa Rohelised
Dades
Nom curtEER Modifica el valor a Wikidata
TipusPartit polític estonià
Ideologia políticaEcologisme
Alineació políticacentreesquerra Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicapolitical party (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2006
Activitat
Membres1.171 (2014) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaMarek Strandberg
Mikk Sarv
Valdur Lahtvee
Afiliació europeaPartit Verd Europeu
Representació6 escons al Riigikogu
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webhttp://roheline.erakond.ee/
Facebook: rohelised Twitter (X): estoniangreens Instagram: eestimaa_rohelised Youtube: UCHOH7IV26xNtAS9wLl5JFMg Modifica el valor a Wikidata

El Partit Verd Estonià (estonià Erakond Eestimaa Rohelised, EER) és un partit polític d'Estònia d'ideologia ecologista fundat el 2006. Té el seu origen en el Moviment Verd Estonià (Eesti Roheline Liikumine), fundat el maig de 1988 per Juhan Aare i que participà en les primeres protestes contra les autoritats soviètiques. Es va constituir com a partit polític el 19 d'agost de 1989, encara que el maig de 1990 es creà un partit verd rival sota la direcció de Vello Pohl. Després de dos anys de la fragmentació es crearen els Verds Estonians el desembre de 1991, però només va obtenir un escó per a Rein Järlik a les eleccions legislatives estonianes de 1992.

El 25 de novembre de 2006 el partit va celebrar la seva assemblea general, amb 361 representants dels 1.203 membres. El programa del partit fou ratificar i s'escollí una junta de 13 membres. Marek Strandberg va assenyalar que l'objectiu del partit era obtenir com a mínim 5 escons al Riigikogu escons a les properes eleccions i formar un grup parlamentari. Els principals punts del programa eren: la protecció dels boscos d'Estònia, el mar i altres recursos, la lluita contra el canvi climàtic, i la promoció de la democràcia directa. Econòmicament, el partit dona suport a la innovació i les polítiques fiscals conservadores. A les eleccions legislatives estonianes de 2007 els verds estonians va rebre 39.265 vots (7,1% del total) i sis escons al Riigikogu.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Partit Verd Estonià