Maria Fortunata d'Este

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Fortunata d'Este

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement24 novembre 1731 Modifica el valor a Wikidata
Mòdena (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 setembre 1803 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
Venècia (Itàlia) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaSan Giuliano (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuquessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaEste Modifica el valor a Wikidata
CònjugeLluís Francesc de Borbó-Conti (1759–) Modifica el valor a Wikidata
ParesFrancesc III d'Este Modifica el valor a Wikidata  i Carlota d'Orleans Modifica el valor a Wikidata
GermansMaria Teresa Felicita d'Este, Mathilde d'Este, Benedetto Filippo d'Este i Hèrcules III d'Este Modifica el valor a Wikidata
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Maria Fortunata d'Este de Mòdena (24 de novembre, Mòdena, Ducat de Mòdena, 1731 - Venècia, República d'Itàlia, 1803). princesa de Conti Princesa de Mòdena de la Casa dels Este amb el tractament d'altesa reial que es casà en el si de la casa reial de França.

La princesa Maria Fortunata d'Este de Mòdena, princesa de Conti.

Nascuda essent filla del duc Francesc III de Mòdena i de la princesa Carlota d'Orleans. Per via paterna era neta del duc Renauld III de Mòdena i de la princesa Carlota Felicitat de Brunsvic-Lüneburg; i per via materna del príncep Felip d'Orleans i de la princesa Francesca Maria de Borbó.

El dia 3 de gener de l'any 1759 se signà el contracte matrimonial entre la princesa i el comte de la Marche, el futur príncep Lluís Francesc de Borbó-Conti, fill del príncep Lluís Francesc de Borbó-Conti i de la princesa Lluïsa Diana d'Orleans.

En el contracte matrimonial el duc Francesc III de Mòdena atorgava una dot d'1.000.000 de lliures a la seva filla, el dia 5 de març fou presentada per la princesa Lluïsa Diana d'Orleans als reis i a la família reial. La parella no tingué descendència i visqué pràcticament separada des d'un inici i definitivament des del dia 12 de juny de l'any 1777.

L'any 1802, Maria Fortunata comunicà a l'arxiduc Ferran III de Mòdena, espòs de la princesa Maria Beatriu d'Este, i duc de Mòdena, la seva voluntat de retirar-se al convent de la Visitació de Venècia. Un any després morí en el mateix convent venecià.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Maria Fortunata d'Este