Institut Superior de Ciències Religioses de Vic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut Superior de Ciències Religioses de Vic
Dades
Nom curtISCRVic Modifica el valor a Wikidata
Tipusinstitut Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació9 abril 1998
Governança corporativa
Seu
Gerent/directorMarc Sureda i Jubany Modifica el valor a Wikidata
Part debisbat de Vic Modifica el valor a Wikidata
Altres
Número de telèfon+34-938-86-15-55 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webiscrvic.org Modifica el valor a Wikidata

L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic) és una institució docent de caràcter públic que forma part del Bisbat de Vic, i que està vinculada a la Facultat de Teologia de Catalunya en forma de centre adscrit. Imparteix estudis a nivell universitari en teologia i filosofia. Té la seu al Seminari de Vic, i va ser erigit un 9 d'abril de 1998 pel llavors bisbe de Vic Josep Maria Guix i Ferreres.

Es va refundar per complet el 31 de maig del 2010, a partir de dos decrets emesos per la Congregació per a l'Educació Catòlica: un decret d'erecció[1] i un altre d'aprovació dels nous estatuts.[2] Aquesta refundació es portava a terme per a l'adaptació al Procés de Bolonya així com per a complir amb l'Instrucción sobre los Institutos Superiores de Ciencias Religiosas,[3] promulgada per la mateixa Congregació el 28 de juny de 2008.

Referències[modifica]

  1. «Institut Superior de Ciències Religioses de Vic: Decret de 31 de maig del 2010, de la Congregació per a l'Educació Catòlica (de Seminaris i Instituts d'Estudis) d'erecció de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, primer cicle, i que atorga el grau acadèmic de Batxillerat en Ciències Religioses». Butlletí Oficial del Bisbat de Vic, vol. 163, n. 2.967, (maig-juny 2010), pàg. 262.
  2. «Institut Superior de Ciències Religioses de Vic: Decret, de 31 de maig de 2010, de la Congregació per a l'Educació Catòlica (de Seminaris i Instituts d'Estudis) en el qual s'aproven els estatuts de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic per a un quinquenni i ad experimentum». Butlletí Oficial del Bisbat de Vic, vol. 163, 2.967, (maig-juny 2010), pàg. 263.
  3. «Instrucción sobre los Institutos Superiores de Ciencias Religiosas» (en castellà). Congregación para la Educación Católica, 28-06-2008. [Consulta: 20 maig 2020].