Resolució 1329 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1329 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Sala I de l'ICTY.
Fotografia cortesia de la ICTY.
Identificador de llei o regulacióS/RES/1329 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:4240)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació30 novembre 2000 Modifica el valor a Wikidata
1328 Modifica el valor a Wikidata
1330 Modifica el valor a Wikidata
TemaTribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia i Tribunal Penal Internacional per a Ruanda

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1329 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 30 de novembre de 2000. Després de recordar les resolucions 827 (1993) i 955 (1994), el Consell va ampliar les cambres d'apel·lació del Tribunal Penal Internacional per a Ruanda i el Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPIY) i va proposar l'elecció de dos jutges addicionals al TPIR i va establir un grup de jutges ad litem al TPIY.[1]

El Consell de Seguretat va continuar convençut hi havia persones eren responsables de les violacions del dret internacional humanitari a Ruanda i l'antiga Iugoslàvia. Prenent nota dels progressos realitzats per millorar els procediments dels dos tribunals, també va insistir en la necessitat que tots dos realitzessin judicis al més aviat possible. Els tribunals havien preferit jutjar líders civils, militars i paramilitars sobre actors menors.[2]

Actuant sota el Capítol VII de la Carta de les Nacions Unides, el Consell va establir un grup de magistrats ad litem al TPII i va ampliar les cambres d'apel·lacions al TPIR i al TPIY. Dos jutges addicionals també serien nomenats al TPIR per fer front a la seva creixent càrrega de treball.[3] Es va demanar al secretari general Kofi Annan que preparés les eleccions dels dos jutges addicionals del TPIR i dels 27 magistrats ad lítem al TPII.

Es va instar a tots els països a cooperar amb els dos tribunals i va donar la benvinguda a la cooperació ja presentada. Finalment, es va demanar al secretari general que presentés un informe sobre la data de finalització de la jurisdicció temporal del TPII.

Referències[modifica]

  1. «Security Council decides to establish pool of ad litem judges in former Yugoslavia tribunal». United Nations, 30-11-2000.
  2. van den Herik, Larissa J. The contribution of the Rwanda Tribunal to the development of international law. Martinus Nijhoff Publishers, 2005, p. 45. ISBN 978-90-04-14580-1. 
  3. Lattimer, Mark; Sands, Philippe. Justice for crimes against humanity. Hart Publishing, 2003, p. 158. ISBN 978-1-84113-413-0. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1329 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.