VESA Local Bus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula equipament informàticVESA Local Bus

Una targeta de vídeo SVGA que utilitzava el bus VESA Modifica el valor a Wikidata
DesenvolupadorVESA Modifica el valor a Wikidata

El bus VESA va ser creat el 1992 amb l'aparició dels microprocessadors de 32 bits,[1] per diferents fabricants reunits en la Video Electronics Standard Association (VESA) on van desenvolupar el VESA VLB. Actualment en desús, aquest tipus de bus va revolucionar el mercat, a causa del fet que podia funcionar a velocitats de 33 MHz arribant fins als 50 Mhz. La seva amplada de banda és de 32 bits i posteriorment en la següent versió 2.0 va arribar als 64 bits.

El 1993 es va començar a utilitzar el bus Peripheral Component Interconnect i el VESA VL va quedar obsolet, tot i que encara es pot trobar en alguns ordinadors antics. El principal motiu que va portar als fabricants a desenvolupar aquestes noves solucions basades en tecnologia de bus local va ser que els dispositius connectats en els busos d'expansió VESA Local Bus enviaven i rebien les dades mitjançant un camí molt estret, lent i ineficaç mentre que en el PCI les dades poden circular a tota velocitat a través d'un camí directe.[1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Valdivia Miranda, Carlos. Arquitectura de Equipos y Sistemas Informáticos (en castellà). 3ª ed.. Madrid: Paraninfo, S.A., 2004, p. 209. ISBN 9788497321624. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: VESA Local Bus