Àrea de Wernicke

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula anatomiaÀrea de Wernicke
Identificadors
MeSHD065813 Modifica el valor a Wikidata
FMAModifica el valor a Wikidata 242178 Modifica el valor a Wikidata : multiaxial – Modifica el valor a Wikidata jeràrquic
Recursos externs
EB Onlinescience/Wernicke-area Modifica el valor a Wikidata
Termes anatòmics de neuroanatomia

L'àrea de Wernicke és una part del cervell humà situada a l'escorça cerebral en la meitat posterior del gir temporal superior, i a la part adjacent del gir temporal mitjà. Correspon a les àrees 22, 39 i 40 de Brodmann. Pertany a l'escorça d'associació o còrtex associatiu, específicament auditiva, situada a la part posteroinferior de l'escorça auditiva primària o àrea de Heschl.[1]

El seu paper fonamental radica en la descodificació auditiva de la funció lingüística (es relaciona amb la comprensió del llenguatge), funció que es complementa amb la de l'àrea de Broca, que processa la gramàtica.[2] L'afàsia d'aquesta àrea s'anomena fluent, de manera que el pacient no presenta problemes en l'articulació de paraules, no hi ha disfunció motriu de la parla, però aquest no comprèn el que sent, a diferència de l'afàsia de Broca, anomenada no fluent, en què passa el contrari, es perd l'habilitat d'elaboració de paraules, i el pacient comprèn el que escolta. Deu el seu nom al neuròleg i psiquiatre alemany Karl Wernicke.

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]

Goodglass, H. & Geschwind, N. (1976) Language disorders. En E. Carterette i M.P. Friedman (eds.) Handbook of Perception: Language and Speech . Vol II. New York: Academic Press.

Nota[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Àrea de Wernicke
  1. Arthur C. Guyton; John E. Hall. Fisiologia Medica. Elsevier España, 10 agost 2006, p. 718–. ISBN 9788481749267 [Consulta: 1r maig 2011]. 
  2. George Yule; Antonio Benítez Burraco & Nuria Bel Rafecas. El lenguaje. Ediciones AKAL, març 2007, p. 163–. ISBN 9788446025214 [Consulta: 2 maig 2011].