Esquerra Anticapitalista Europea

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 10:11, 4 oct 2016 amb l'última edició de Despertaferro666 (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

La Conferència de l'Esquerra Anticapitalista Europea (CEAE) és una xarxa informal de partits d'esquerra europeus de diferents tendències (trotskistes, altres marxistes-leninistes, nacionalistes, maoistes i europeistes). La xarxa va tenir la seva primera trobada a Lisboa, al març del 2000. D'aleshores ençà, les reunions es duen a terme periòdicament cada sis mesos.

Els partits adherents es declaren oposats a una construcció europea neoliberal. Basant-se en aquesta premissa, la xarxa es va posicionar en contra del Tractat de la Constitució Europea. Les relacions entre la CEAE i el Partit de l'Esquerra Europea no estan definides, ja que diversos partits formen part d'ambdues estructures simultàniament.

Durant la trobada mantinguda a Londres el 2005, els membres de la CEAE van aprovar aprofundir la seva cooperació amb el desenvolupament de campanyes conjuntes i l'establiment d'una pàgina web comuna.

Membres

Vegeu també

Enllaços externs