Estació de Nou d'Octubre

Infotaula estacióEstació de Nou d'Octubre
Informació general
MunicipiValència Modifica el valor a Wikidata
OperadorMetrovalència Modifica el valor a Wikidata
PropietariFerrocarrils de la Generalitat Valenciana Modifica el valor a Wikidata
Data obertura1999 Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 28′ 15″ N, 0° 24′ 25″ O / 39.47075°N,0.40685°O / 39.47075; -0.40685
Dades (Edifici)
Construcció20 maig 1999 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estat d'úsen funcionament Modifica el valor a Wikidata

L'estació de Nou d'Octubre és una estació de ferrocarril propietat dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i operada per la marca comercial Metrovalència a la ciutat de València, al País Valencià. L'estació pertany a les línies 3, 5 i 9 i a la zona tarifària A.

L'estació, localitzada al barri de Soternes (districte de L'Olivereta), és pròxima a l'Hospital General Universitari de València i fa xamfrà amb l'avinguda del Cid, el carrer d'Alcàsser i el carrer del Nou d'Octubre, del qual pren el seu nom l'estació. L'estació està adaptada per a invidents, discapacitats físics i sords.[1] La infraestructura, totalment subterrània, compta amb tres accessos: dos al carrer d'Alcàsser i un a l'avinguda del Cid, on també hi ha accés per ascensor. El seu interior es divideix en dos nivells: el primer, més pròxim al carrer, és on es troben la finestreta d'atenció, les màquines de bitllets i els accessor per escales i ascensor; al segon nivell, més profund, s'hi troben les dues andanes i les dues vies en dos sentits per on passen els trens.

L'estació fou inaugurada el 20 de maig de 1999, juntament amb la inauguració de les estacions de Mislata i Mislata-Almassil. La construcció de l'estació de Nou d'Octubre va suposar la continuació de la línia 3 de Metrovalència, que un any abans s'havia quedat amb l'estació d'Avinguda del Cid com a termini.[2] Amb la posada en servei de la línia 3 de Metrovalència el 30 d'abril de 2003 i de la línia 9 de Metrovalència el 6 de març de 2015, l'estació va poder connectar-se amb l'aeroport de Manises i el municipi de Riba-roja de Túria.

Ruta[modifica]

Procedència/Destinació < Línia > Procedència/Destinació
Aeroport Avinguda del Cid Mislata Rafelbunyol


Procedència/Destinació < Línia > Procedència/Destinació
Aeroport Avinguda del Cid Mislata Marítim


Procedència/Destinació < Línia > Procedència/Destinació
Riba-roja Avinguda del Cid Mislata Alboraia Peris Aragó

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Estació de Nou d'Octubre