Estació purificadora d'aigua

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Procés de floculació a una planta de purificació d'aigua
Filtració ràpida en procés del tractament d'aigües artesianes. Es filtra l'aigua de ferro coagulat, Káraný, República Txeca.
Filtració lenta artificial en el procés de producció d'aigua potable, Káraný, República Txeca.

Una estació purificadora d'aigua , també anomenada estació de tractament d'aigua potable (abreujat ETAP ) és un conjunt d'estructures en les quals es tracta l'aigua de manera que es torni apta per al consum humà. Hi ha diferents tecnologies per potabilitzar l'aigua, però totes han de complir els mateixos principis:

  1. Combinació de barreres múltiples (diferents etapes del procés de potabilització) per assolir baixes condicions de risc,
  2. Tractament integrat per a produir aigua potable de qualitat.
  3. Tractament per objectiu (cada etapa del tractament té una meta específica relacionada amb algun tipus de contaminant).

Si no es compta amb un volum d'emmagatzematge d'aigua potabilitzada, la capacitat de la planta ha de ser major que la demanda màxima diària en el període de disseny. A més, una planta de tractament ha d'operar contínuament, encara que tingui algun dels seus components en manteniment, per això són necessàries com a mínim dues unitats per a cada procés de la planta.

Tipus de plantes[modifica]

També es pot utilitzar una combinació de tecnologies, i en cadascuna de les tecnologies esmentades és possible comptar amb altres processos que poden ser necessaris específicament per a remoure determinada contaminació.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Estació purificadora d'aigua