Esteban Lao López

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de personaEsteban Lao López
Modifica dades a Wikidata

Esteban Lao López (Terrassa, 21 d'octubre de 1973) és un empresari terrassenc. President del Gremi de Rellotgers i Joiers de Terrassa i Demarcació. Membre fundador del Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya.

Empresari arrelat a diferents àmbits sectorials i professionals, principalment relacionats amb el món de la joieria, la rellotgeria, el disseny i la fabricació.

Músic professional.

Biografia[modifica]

Neix a Terrassa, el 21 d'octubre de 1973. Empresari en diferents àmbits sectorials i professionals, principalment relacionats amb el món de la joieria, rellotgeria, disseny i fabricació. President del Gremi de Rellotgers i Joiers de Terrassa i Demarcació. Combina actualment la seva dedicació empresarial amb la de músic en diferents formacions.

Als 10 anys inicia els seus estudis musicals al Conservatori de Terrassa, on anys més tard comença la seva tasca com a professor de solfeig combinada amb els seus estudis d'harmonia, contrapunt, història de la música, així com piano i oboè com a instruments principals al mateix conservatori professional. Serà juntament amb el músic J.M. Visconti, els dos primers alumnes que realitzin experimentalment el batxillerat musical, als inicis de la reforma d'educació.

Estudia pedagogia musical amb el pedagog i creador del mètode Jos Wuytack, i exerceix com a professor de música de primaria a l'escola Cultura Pràctica.

A la vegada que realitzava aquestes tasques, realitza també els estudis de Rellotgeria Electrònica i Mecànica i de Joieria per ampliar els coneixements adquirits del seu pare, rellotger professional i titulat en rellotgeria mecànica i amb més de 50 anys d'experiència.

Es diploma en Comptabilitat Fiscal i en programació amb dBase, realitzant com a projecte per al reconeixement de la universitat de Cambridge, el primer software especialitzat per a gestió de tallers de joieria i rellotgeria.

Posteriorment, mentre realitza la Prestació Social Substitutòria al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, realitzarà el software I.P.I.C., destinat a la gestió de dades i consultes de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya, utilitzat per a la xarxa de museus del mNACTEC.

Fundador de la marca ETHIEN, crea les empreses ETHIEN Informàtica i més endavant ETHIEN Tecnologies, aquesta última una de les primeres empreses pioneres en el sector de tecnologia LED especialitzada per a joieries i rellotgeries, autoritzada per l'ICAEN (Institut Català d'Energia) per a gestionar els projectes i les subvencions en eficiència energètica.

En el món de la joieria, especialitzat en disseny en 3D, actualment la principal activitat de l'empresa sota el nom comercial ETHIEN watch&jewel, està centrada en els serveis integrals per a professionals de la joieria i rellotgeria. Oferint tasques com disseny i prototipat en 3D, micro-fusió, fabricació, gravats, fresats, clavats, reparació i taller de joieria i rellotgeria.

En el món de l'associacionisme, als 23 anys ocupa el càrrec de Secretari del Gremi de Rellotgers i Joiers de Terrassa. Anys més tard, és seleccionat per aquest mateix Gremi com a representant del territori dins la junta fundacional del COJORGC (Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya), on ocuparà el càrrec de Vocal Membre Representant per a la Província de Barcelona.

Posteriorment, és elegit com a President del Gremi de Rellotgers i Joiers de Terrassa i Demarcació, cedint el càrrec als quatre anys per motius personals i temps de dedicació, passant a ocupar el de Vicepresident.

Fos també membre re-fundador de l'Associació de Comerciants Ca N'Anglada Comerç (El Tomb), com a Secretari de la mateixa durant els primers anys, i posteriorment membre de la Junta de Govern de la FACT (Federació d'Associacions de Comerciants de Terrassa).

En l'actualitat, ocupa de nou el càrrec de President del Gremi de Rellotgers i Joiers de Terrassa.