Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de premiEstrella de les Tripulacions Aèries d'Europa
Air Crew Europe.jpg
Tipus medalla de batalla
País Regne Unit
Inici maig 1945
Modifica dades a Wikidata

L'Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa (anglès: Air Crew Europe Star) és una condecoració de campanya durant la II Guerra Mundial britànica i de la Commonwealth. Era atorgada per complir un període de 2 mesos de vols operatius des de les bases del Regne Unit sobre Europa durant dos mesos entre el 3 de setembre de 1939 i el 4 de juny de 1944.

Va deixar d'atorgar-se després del Dia-D (6/6/1944). A partir d'aquell moment, les operacions comptarien per a l'Estrella de França i Alemanya.

No podia atorgar-se a menys que es tingués l'Estrella de 1939-45, per la qual cosa el temps mínim necessari para lluir ambdues condecoracions era de 120 dies (4 mesos).

Disseny[modifica]

Una estrella de 6 puntes, i al centre el monograma reial de Jordi VI] (GRI/VI), amb una corona a la part superior, i la inscripció THE AIR CREW EUROPE STAR als peus.

Penja d'una cinta blau cel (el cel) i, als costats, una franja negre (els vols nocturns) i una groga (els reflectors de llum enemics), sent la blau cel el doble d'ample.

Barres[modifica]

  • Atlantic – atorgada als que qualificaven per a l'Estrella de l'Atlàntic que ja tenien l'Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa.
  • France & Germany - atorgada als que qualificaven per a l'Estrella de França i Alemanya que ja tenien l'Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa.

Vegeu també[modifica]