Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 06:41, 1 jul 2014 amb l'última edició de Varlaam (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Estrella de les Tripulacions
Aèries d'Europa
Insígnia
Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa
Galó
Galó

L'Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa (anglès: Air Crew Europe Star) és una condecoració de campanya durant la II Guerra Mundial britànica i de la Commonwealth. Era atorgada per complir un període de 2 mesos de vols operatius des de les bases del Regne Unit sobre Europa durant dos mesos entre el 3 de setembre de 1939 i el 4 de juny de 1944.

Va deixar d'atorgar-se després del Dia-D (6/6/1944). A partir d'aquell moment, les operacions comptarien per a l'Estrella de França i Alemanya.

No podia atorgar-se a menys que es tingués l'Estrella de 1939-45, per la qual cosa el temps mínim necessari para lluir ambdues condecoracions era de 120 dies (4 mesos).

Disseny

Una estrella de 6 puntes, i al centre el monograma reial de Jordi VI] (GRI/VI), amb una corona a la part superior, i la inscripció THE AIR CREW EUROPE STAR als peus.

Penja d'una cinta blau cel (el cel) i, als costats, una franja negre (els vols nocturns) i una groga (els reflectors de llum enemics), sent la blau cel el doble d'ample.

Barres

  • Atlantic – atorgada als que qualificaven per a l'Estrella de l'Atlàntic que ja tenien l'Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa.
  • France & Germany - atorgada als que qualificaven per a l'Estrella de França i Alemanya que ja tenien l'Estrella de les Tripulacions Aèries d'Europa.

Vegeu també