Eulogio Díaz del Corral

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaEulogio Díaz del Corral
Eulogio diaz krishna de la paz.JPG
Biografia
Naixement 27 juny 1950 (68 anys)
província de Càceres
Activitat
Ocupació Pintor, escriptor i poeta
Gènere artístic Poesia
Modifica les dades a Wikidata

Eulogio Díaz del Corral és un pintor, poeta i educador, nascut a Zarza la Mayor (Extremadura) l'any 1950, però mallorquí d'adopció.

Biografia[modifica]

Seguidor de la filosofia de la compassió, es va adherir al moviment de l'educació no-violenta i pacificadora l'any 1971 i va fundar el primer Grup d'Amics del Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Ha assistit a reunions i congressos nacionals i internacionals sobre aquest tema (Fòrum per la Pau i Congrés Mundial d'Educació per al Desarmament, a París; Primer Fòrum Europeu d'Educació i Cultura per a la Pau, a Brussel·les; Trobades de les Escoles Associades a la UNESCO a Madrid, Crevillent i Granada, etc.)

Coordinador adjunt del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) i amic personal de Lanza del Vasto, ha residit onze anys a Mallorca, on ha exercit la seva docència i on segueix fent freqüents estades. Actualment viu a Andalusia, dedicat a la pintura, la reflexió i la poesia. Els seus dibuixos pacifistes - com a "poeta de la pintura" el va definir el pintor croat Kristian Krekovic - publicats a la revista Ponent quaderns literaris i a les crides anuals en pro del Dia Escolar de la No-violència i la Pau han fet la volta al món, han estat reproduïts repetidament a publicacions de diferents països i han estat valorats molt positivament internacionalment.

El seu ideari s'exposa especialment a la seva "Educación para la Convivencia", a la seva "Historia del pensamiento pacifista y no-violento contemporáneo" [1] i als seus decàlegs "Per què som pacifista" i "Per què som vegetarià", i també en el seu codicil "Últimos consejos dirigidos a todos mis alumnos en la despedida como profesor".

Poemes seus han estat inclosos a l'Antología Poética, III Encuentro Hispanomarroquí de Poesía Trina Mercader (Tetuán, 2013), en el llibre col·lectiu solidari Palabras a tiempo. Recopilando hebras de sueño (Cadis, 2014) i a l'Antología poética Estrechando para la Paz, IV Encuentro Hispano-Marroquí de Poesía (Tetuán, 2014).[2] [3]

Reconeixements[modifica]

Pel seu pensament i la seva obra literària i artística ha estat nomenat Animalista Cèlebre pel col·lectiu Els Animals tenen la Paraula, Ambaixador de la Pau pel Cercle Universel des Ambassadeurs de la Paix de Ginebra (Suïssa) i inclòs a la web d'Extremenys Il·lustres.[4]

Obra[modifica]

Obra literària[modifica]

 • "Educación para la Convivencia", en col·laboració amb En Llorenç Vidal, (1978).
 • “Historia del pensamiento pacifista y no-violento contemporáneo" (1985).
 • "Ideario No-violento", en col·laboració amb En Llorenç Vidal, (1987).
 • "Haikais mallorquins" (2002).
 • "Artículos / Articles" (2006).
 • "Momentos" (selecció poètica en castellà) (2011).
 • "Pensamientos sobre la Compasión" (2012).

Antologies Poètiques[modifica]

 • Antología Poética, III Encuentro Hispanomarroquí de Poesía Trina Mercader (Tetuan, 2013)
 • Llibre col·lectiu solidari Palabras a tiempo. Recopilando hebras de sueño (Cadis, 2014)
 • Antologia poètica Estrechando para la paz, IV Encuentro Hispano-Marroquí de Poesía (Tetuan, 2014)

Obra plàstica[modifica]

La seva obra pictòrica comprèn el paisatge, la figura, el retrat, les flors i l'orientalisme. El seu oli Krishna de la Pau figura a la "Historia de la pintura contemporánea en Mallorca. Del Impresionismo a nuestros días" (Palma) de Gaspar Sabater [5] i nombrosos dels seus dibuixos i dels seus olis han il·lustrat els quaderns literaris Ponent (Mallorca) i la portada de la revista cultural "Tántalo" (Cadis).

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

 1. Eulogio Díaz del Corral: Historia del pensamiento pacifista y no-violento contemporáneo, pròleg del Dr. Miquel Duran Pastor, catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat de les Illes Balears, i epíleg del Dr. Franz Rauhut, Professor de Llengües Romàniques a la Universitat de Würzburg, Edit. Hogar del Libro, Barcelona, 1987
 2. Eulogio Díaz del Corral: Breve curriculum vitae
 3. Antología Poética, III Encuentro Hispanomarroquí de Poesía Trina Mercader, Edit. Estrechando, (Tetuan, 2013) & Palabras a tiempo. Recopilando hebras de sueño, Edit. Tántalo, (Cadis, 2014)
 4. Extremeños Ilustres - Eulogio Díaz del Corral
 5. La pintura contemporánea en Mallorca. Del Impresionismo a nuestros días de Gaspar Sabater. Tomo II, Edicions Cort, Palma de Mallorca, 1982