Eulogio Díaz del Corral

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de personaEulogio Díaz del Corral
Eulogio diaz krishna de la paz.JPG
Dades biogràfiques
Naixement 27 de juny de 1950 (67 anys)
Activitat professional
Ocupació Pintor, escriptor i poeta
Gènere Poesia
Modifica dades a Wikidata

Eulogio Díaz del Corral és un pintor, poeta i educador, nascut a Zarza la Mayor (Extremadura) l'any 1950, però mallorquí d'adopció.

Biografia[modifica]

Seguidor de la filosofia de la compassió, es va adherir al moviment de l'educació no-violenta i pacificadora l'any 1971 i va fundar el primer Grup d'Amics del Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Ha assistit a reunions i congressos nacionals i internacionals sobre aquest tema (Fòrum per la Pau i Congrés Mundial d'Educació per al Desarmament, a París; Primer Fòrum Europeu d'Educació i Cultura per a la Pau, a Brussel·les; Trobades de les Escoles Associades a la UNESCO a Madrid, Crevillent i Granada, etc.)

Coordinador adjunt del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) i amic personal de Lanza del Vasto, ha residit onze anys a Mallorca, on ha exercit la seva docència i on segueix fent freqüents estades. Actualment viu a Andalusia, dedicat a la pintura, la reflexió i la poesia. Els seus dibuixos pacifistes - com a "poeta de la pintura" el va definir el pintor croat Kristian Krekovic - publicats a la revista Ponent quaderns literaris i a les crides anuals en pro del Dia Escolar de la No-violència i la Pau han fet la volta al món, han estat reproduïts repetidament a publicacions de diferents països i han estat valorats molt positivament internacionalment.

El seu ideari s'exposa especialment a la seva "Educación para la Convivencia", a la seva "Historia del pensamiento pacifista y no-violento contemporáneo" [1] i als seus decàlegs "Per què som pacifista" i "Per què som vegetarià", i també en el seu codicil "Últimos consejos dirigidos a todos mis alumnos en la despedida como profesor".

Poemes seus han estat inclosos a l'Antología Poética, III Encuentro Hispanomarroquí de Poesía Trina Mercader (Tetuán, 2013), en el llibre col·lectiu solidari Palabras a tiempo. Recopilando hebras de sueño (Cadis, 2014) i a l'Antología poética Estrechando para la Paz, IV Encuentro Hispano-Marroquí de Poesía (Tetuán, 2014).[2] [3]

Reconeixements[modifica]

Pel seu pensament i la seva obra literària i artística ha estat nomenat Animalista Cèlebre pel col·lectiu Els Animals tenen la Paraula, Ambaixador de la Pau pel Cercle Universel des Ambassadeurs de la Paix de Ginebra (Suïssa) i inclòs a la web d'Extremenys Il·lustres.[4]

Obra[modifica]

Obra literària[modifica]

 • "Educación para la Convivencia", en col·laboració amb En Llorenç Vidal, (1978).
 • “Historia del pensamiento pacifista y no-violento contemporáneo" (1985).
 • "Ideario No-violento", en col·laboració amb En Llorenç Vidal, (1987).
 • "Haikais mallorquins" (2002).
 • "Artículos / Articles" (2006).
 • "Momentos" (selecció poètica en castellà) (2011).
 • "Pensamientos sobre la Compasión" (2012).

Antologies Poètiques[modifica]

 • Antología Poética, III Encuentro Hispanomarroquí de Poesía Trina Mercader (Tetuan, 2013)
 • Llibre col·lectiu solidari Palabras a tiempo. Recopilando hebras de sueño (Cadis, 2014)
 • Antologia poètica Estrechando para la paz, IV Encuentro Hispano-Marroquí de Poesía (Tetuan, 2014)

Obra plàstica[modifica]

La seva obra pictòrica comprèn el paisatge, la figura, el retrat, les flors i l'orientalisme. El seu oli Krishna de la Pau figura a la "Historia de la pintura contemporánea en Mallorca. Del Impresionismo a nuestros días" (Palma) de Gaspar Sabater [5] i nombrosos dels seus dibuixos i dels seus olis han il·lustrat els quaderns literaris Ponent (Mallorca) i la portada de la revista cultural "Tántalo" (Cadis).

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

 1. Eulogio Díaz del Corral: Historia del pensamiento pacifista y no-violento contemporáneo, pròleg del Dr. Miquel Duran Pastor, catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat de les Illes Balears, i epíleg del Dr. Franz Rauhut, Professor de Llengües Romàniques a la Universitat de Würzburg, Edit. Hogar del Libro, Barcelona, 1987
 2. Eulogio Díaz del Corral: Breve curriculum vitae
 3. Antología Poética, III Encuentro Hispanomarroquí de Poesía Trina Mercader, Edit. Estrechando, (Tetuan, 2013) & Palabras a tiempo. Recopilando hebras de sueño, Edit. Tántalo, (Cadis, 2014)
 4. Extremeños Ilustres - Eulogio Díaz del Corral
 5. La pintura contemporánea en Mallorca. Del Impresionismo a nuestros días de Gaspar Sabater. Tomo II, Edicions Cort, Palma de Mallorca, 1982