European BEST Engineering Competition

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 02:01, 1 set 2016 amb l'última edició de ArnauBot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióEBEC
EBEC logo.jpg
EBEC
Logo de la EBEC

LemaDissenya el futur. AVui
Dades
TipusEngineering Competition
Història
Creació2009
Activitat
ÀmbitEuropa
Format per

Lloc webhttp://ebec.BEST.eu.org

L'European BEST Engineering Competition (EBEC) és una competició anual d'enginyeria organitzada per la Board of European Students of Technology (BEST). La EBEC es realitza a 32 països diferents amb la missió de desenvolupar els estudiants oferint-los l'oportunitat de desafiar-se en resoldre un problema teòricament o de forma pràctica. Els estudiants formen equips de quatre i han de resoldre un problema interdisciplinari de Team Design o un Case Study. Està adreçat a estudiants de tots els camps de les enginyeries.

Ajuntant estudiants, universitats, companyies i institucions, la EBEC pretén aconseguir que els estudiants siguin multidisciplinaris, millorar les habilitats personals i aplicar aquest potencial a resoldre un problema de la vida real treballant en equip. [cal citació]

El Projecte EBEC forma part del servei de BEST de proveir una educació complementària als estudiants. Durant la competició, els estudiants actius i curiosos tenen la possibilitat d'aplicar el coneixement que han obtingut de la universitat per desafiar-se, ampliar horitzons, deenvolupar la seva creativitat i millorar les seves habilitats comunicatives. Sent aquests elements fonamentals de la competició, l'EBEC contribueix amb el suport de l'avanç de l'educació tecnològica i la promoció de la col·laboració en ambients multiculturals. [cal citació]

El 2016, la Ronda Final de la EBEC serà a Belgrad, de l'1 al 10 d'agost amb 120 participants. [cal citació]

Ronda Local [cal citació]

EBEC pyramid

Les Rondes Locals (LRs) s'organitzen en una universitat amb un grup BEST establert (LBG, Local BEST Group). L'equip guanyador de cada universitat passa al següent nivell.

Ronda Regional/Nacional [cal citació]

Les Rondes Regionals/Nacionals s'organitzen en un país o regió i el duu a terme un dels Grups Locals de BEST (LBG) de la regió o país. Els equips que van guanyar la ronda local competeixen a la mateixa categoria, lluitant per una plaça a la Ronda Final.

National/Regional Rounds Local Rounds
EBEC Alpe-Adria Erlangen, Graz, Ljubljana, Maribor, Zagreb
EBEC Balkan Belgrade, Mostar, Nis, Novi Sad, Podgorica, Skopje
EBEC Baltic Ekaterinburg, Ekaterinburg UrFU, Kaunas, Moscow, Riga, Saint Petersburg, Tallinn
EBEC Benelux Aachen, Brussels, Brussels ULB, Delft, Ghent, Leuven, Liege, Louvain-la-Neuve
EBEC Central Prague, Brno, Bratislava, Kosice,Veszprém, Budapest
EBEC France ENSAM, ENSTA ParisTech, Lyon, Paris Ecole Centrale, Paris Polytechnique, Supélec
EBEC Greece Athens, Chania, Patras, Thessaloniki
EBEC Italy Messina, Milan, Naples, Rome, Rome Tor Vergata, Trento, Turin
EBEC Nordic Copenhagen, Gothenburg, Helsinki, Stockholm, Tampere, Trondheim, Uppsala
EBEC Poland Gdansk, Gliwice, Kraków, Lodz, Warsaw, Wroclaw
EBEC Portugal Almada, Aveiro, Coimbra, Lisbon, Porto
EBEC Romania & Republic of Moldova Brasov, Bucharest, Chisinau, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara
EBEC Spain Barcelona, Madrid, Madrid Carlos III, Las Palmas, Valencia, Valladolid
EBEC Turkey Ankara, Izmir, Istanbul, Istanbul Yildiz
EBEC Ukraine Kiev, Lviv, Zaporizhzhya, Vinnytsia

EBEC Final [cal citació]

La Ronda Final de la European BEST Engineering Competition, EBEC Final, és un dels esdeveniments més importants de BEST, organitzat per un LBG, Local BEST Group. Els estudiants guanyadors de les rondes regionals, representant a més de 80 universitats, treballen intensament durant 10 dies en múltiples tasques d'àmbit internacional. Durant l'edeveniment, els participants també tenen la possibilitat de conèixer persones amb diferent educació cultural, conèixer la cultura i ciutat que els hostatja i també de tenir contacte amb companyies importants a la Fira de Feines que té lloc l'últim dia de l'esdeveniment.

Case Study [cal citació]

El Case Study (CS), traduït seria Estudi d'un Cas, és un repte de solucionar un problema de forma teòrica que requereix una anàlisi, recerca, deliberació d'equip, realització de proves i testos i presentar una solució amb unes limitacions econòmiques, legañs i socials. La solució té unes limitacions quant a presentació; el temps i els recursos. Això vol dir, complir l'horari de presentació, i els recursos dels quals disposes per presentar la sol·ució.

EBEC Team Design

Team Design [cal citació]

El Team Design (TD), traduït seria el Disseny de l'Equip, és pràctic. Un repte que requereix un dissent, creació i presentació d'un prototip model que ha de seguir uns criteris estrictes de construcció i característiques de funcionament. El model ha de ser creat amb unes limitacions de temps i utilitzar la menor quantitat de recursos possibles.

Visió General de la Competició [cal citació]

Set edicions organitzades, resumides a continuació.

EBEC 2009 Ghent, Belgium - De l'1 al 12 d'agost
EBEC 2010 Cluj-Napoca, Romania - De l'1 a l'11 d'agost
EBEC 2011 Istanbul, Turkey - De l'1 a l'11 d'agost
EBEC 2012 Zagreb, Croatia - De l'1 al 8 d'agost
EBEC 2013 Warsaw, Poland - De l'1 al 9 d'agost
EBEC 2014 Riga, Lettonia - De l'1 al 9 d'agost
EBEC 2015 Porto, Portugal - Del 2 a l'11 d'agost


Premis i nominacions [cal citació]

La Ronda Final del 2015 a Porto va ser qualificada de millor projecte de Portugal per la següent ronda dels European Charlemagne Youth Prize.

Accreditation [cal citació]

És notable que la EBEc és reconeguda per les universitats com un projecte d'alta qualitat que contribueix a l'educació dels participants. La Universitat dePorto va ser la primera a reconèixer la competició otorgant crèdits ECTS als participants.

Galeria

Vegeu també

Enllaços externs