Eustat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEustat

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusservei d'estadística Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació25 novembre 1986

Lloc webeu.eustat.eus… Modifica el valor a Wikidata
EUSTAT - Euskal Estatistika Erakundea

Eustat o Institut Basc d'Estadística va ser creada el 25 de novembre de 1986 sota el Decret 251/1986, BOPV núm. 236, de 29 de novembre de 1986.[1] És un organisme autònom agència del Govern Basc, adscrita al Departament d'Economia i Finances. La seva funció és recopilar, analitzar i difondre informació estadística oficial sobre aquells aspectes de la societat i de la economia basca que té assignada. Realitza també activitats de recerca i desenvolupament, formació i suport metodològic i col·labora amb les universitats, els estats i les institucions i Eurostat.

La seva labor està subjecta a la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal d'Espanya que garanteix que Eustat no facilita informacions que puguin identificar o individualitzar als seus informants, protegits pel secret estadístic. Actua com a coordinador de dos òrgans consultius, la Comissió Basca d'Estadística, en la qual participen els Departaments del Govern Basc, les Diputacions Forals i els Ajuntaments com a organismes productors, i el Consell Basc d'Estadística, en el qual també participen tots els agents socials i representants de la societat basc.

Les seves operacions estadístiques es fixen en els plans que cada quatre anys aprova el Parlament Basc i es desenvolupen a través dels Programes Estadístics Anuals. En el Pla Basc d'Estadística[2] corresponent al període 2005-2008 es van abordar 180 operacions.

Serveis[modifica]

  • Servei d'Informació
  • Peticions d'informació estadística a mesura
  • Informació estadística a la web
  • Banc de dades
  • Venda de publicacions
  • Servei d'assistència metodològica

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]