Exèrcit de Virgínia del Nord

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Exèrcit del Nord de Virgínia)
Infotaula d'organitzacióExèrcit de Virgínia del Nord
Dades
Nom curtANV Modifica el valor a Wikidata
Tipusexèrcit de camp Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1861
Localització dels arxius
Governança corporativa
Part deExèrcit dels Estats Confederats Modifica el valor a Wikidata

L'Exèrcit de Virgínia del Nord fou la força principal de l'exèrcit dels Estats Confederats d'Amèrica a l'est durant la Guerra de Secessió

El general Robert E. Lee en fou el comandant.

Aquest exèrcit estava compost de soldats dels estats de Virgínia, Carolina del Sud, Carolina del Nord, Maryland, alguns regiments venien d'Alabama, d'Arkansas, uns pocs de Tennessee, Mississipi, per bé que aquests darrers depenien de l'Exèrcit de Tennessee. L'estat de Virgínia fou dividit en dos el 1863. La part envaïda era rocosa i posseïa poca població; una part d'aquesta combaté pel sud, donat que es consideraven virginians, i foren incorporats en els regiments de l'estat de Virgínia, abans de compondre tres batallons d'infanteria, tres d'artilleria i tres de cavalleria, numerats de l'1 al 3. L'exèrcit de Virgínia del Nord tenia una posició estratègica enfront dels Estats de la Unió. Tenia al davant seu l'Exèrcit del Potomac.

Aquests són els dos exèrcits que s'enfrontaren durant la Batalla de Manassas, (anomenada Bull Run al nord), el 21 de juliol de 1861, pels volts de la cèlebre Batalla de Gettysburg (1,2,3 de juliol de 1863).