Faustini (cràter)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'accident geogràfic extraterrestreFaustini

Modifica el valor a Wikidata
Dades generals
Tipuscràter d'impacte Modifica el valor a Wikidata
Cos astronòmicLluna Modifica el valor a Wikidata
EpònimArnaldo Faustini Modifica el valor a Wikidata
Dades geogràfiques
Coordenades87° 11′ S, 84° 19′ E / 87.18°S,84.31°E / -87.18; 84.31 Modifica el valor a Wikidata
Diàmetre42,5 km Modifica el valor a Wikidata
QuadrangleLQ30 Modifica el valor a Wikidata
Localització
Identificadors
Gazetteer of Planetary Nomenclature1919 Modifica el valor a Wikidata

Faustini és un cràter d'impacte que es troba prop del pol sud de la Lluna. Es troba gairebé al sud del cràter de molt més gran Amundsen, i està gairebé unit a Shoemaker a sud-oest. Al voltant d'un diàmetre al sud del cràter apareix el cràter Shackleton (una mica més petit) en el pol sud. Un petit cràter està unit a la vora oriental de Faustini.

Per la seva ubicació, la llum del Sol arriba a la vora d'aquest cràter en un angle molt baix, deixant l'interior en una foscor permanent. Com a resultat, el fons del cràter mai s'ha pogut observar ni per naus espacials en òrbita, tot i que ha estat cartografiat mitjançant radar, pel que se sap que conté en el seu interior el cràter Malinkin. A causa de la falta d'il·luminació solar, l'interior roman permanentment a una temperatura per sota de 100 K, prou freda com per atrapar qualsevol vapor d'aigua que arriba al cràter per impactes de cometes a la Lluna.

La nau espacial Lunar Prospector va realitzar una espectrometria de neutrons que podria ser utilitzada per detectar la presència de grans concentracions d'hidrogen. El parany de fred a l'interior de Faustini es va identificar per tenir una alta concentració d'hidrogen, en relació amb la resta de la superfície lunar. No obstant això, les observacions de radar d'aquest cràter no van assolir detectar gel.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]