Federació Europea de Periodistes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFederació Europea de Periodistes
Dades
TipusEuropean union federation (en) Tradueix
sindicat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1994
Activitat
Membre deConfederació Europea de Sindicats Modifica el valor a Wikidata

Lloc webeuropeanjournalists.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: EuropeanFederationofJournalists Twitter (X): EFJEUROPE Instagram: efjeurope Modifica el valor a Wikidata

La Federació Europea de Periodistes és una branca de la Federació Internacional de Periodistes. És la major organització de periodistes a Europa i representa prop de 320.000 periodistes de 40 països. Té la seu a Brussel·les. Es va crear el 1994 en el marc de la constitució de la Federació Internacional de Periodistes per representar els interessos dels sindicats i associacions de periodistes europeus.

Coordina les activitats dels sindicats afiliats a la Federació Internacional de Periodistes a Europa amb un enfocament en el desenvolupament i la promoció dels interessos comuns en l'àmbit de la política social, econòmica, cultural i mitjans de comunicació. Vol protegir i defensar la llibertat d'expressió i d'informació, així com els drets humans dels periodistes[1] i :lluitar «pels drets socials i professionals dels periodistes que treballen en tots els sectors dels mitjans de comunicació».[2]

És reconeguda per la Unió Europea, el Consell d'Europa i la Confederació Europea de Sindicats com a representant de la veu dels periodistes a Europa.[2]

Referències[modifica]

  1. «European Federation of Journalist [sic]». European Monitoring Centre on Change. Arxivat de l'original el 28 de març 2010. [Consulta: 17 setembre 2010].
  2. 2,0 2,1 «About the European Federation of Journalists». European Federation of Journalists. Arxivat de l'original el 7 d’agost 2010. [Consulta: 17 setembre 2010].

Enllaços externs[modifica]