Fills de Noè

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Carte en T simbolitzant el món conegut a través d'una creu inscrita dins d'un cercle. Representa la geografia conforme a la iconografia cristiana i identifica als tres continents coneguts amb els descendents de Sem, Cam i Jàfet.

Els Fills de Noè o Taula de les Nacions és una extensa llista dels descendents de Noè que apareixen en Gènesi 10 de la Tanakh, que representa una etnologia tradicional. La importància de Noè, segons el Gènesi, és que la població de la Terra va ser completament destruïda durant el Diluvi Universal per causa de la maldat dels habitants, i Noè i la seva família van ser els únics vuit supervivents per continuar i repoblar la terra. Així, la visió de la història en la Bíblia és que tots els éssers humans descendeixen de la família de Noè.

Segons Gènesi 10, tota la població de la terra prové dels tres fills de Noè: Sem, Cam i Jàfet. Molts jueus ortodoxos i alguns cristians consideren certa aquesta tesi bíblica. D'acord amb la Torà, els noms dels descendents de Noè de la llista, corresponen a diferents pobles o continents: Europa, Àsia i Àfrica. Altres erudits veuen només una guia dels grups ètnics locals. La crítica moderna rebutja la visió tradicional de la taula, dient en canvi que és només una genealogia o tradició vella per explicar les relacions existents entre els diferents grups ètnic a l'antic Pròxim Orient.

Personatges de la llista[modifica]

La Taula comença amb una llista dels descendents directes de Noè. Els noms d'aquests personatges tenen el seu propi significat en hebreu i àrab.

  • Cam, és el pare dels habitants de l'Àfrica hamític, en hebreu significa calent.
  • Sem, és el pare dels semites. Sem en àrab (سام) Sem en hebreu (שם) i significa "renom".
  • Jàfet, és el pare dels pobles d'Euràsia jafètica. Jafet (hebreu יפת). Jafet és tradicionalment considerat com el pare d'Europa, encara que la paraula " jafètica s'utilitza de vegades com a sinònim d'europeu.

La taula a continuació presenta amb més detall els seus descendents:

Referències[modifica]