Fina Puigdevall i Nogareda

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 01:22, 27 des 2014 amb l'última edició de Pitxiquin (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca

Fina Puigdevall (Olot, 30 de maig de 1963) és la cap de cuina i propietària, des de l'any 1990, del restaurant Les Cols a Olot (província de Girona). El restaurant és a la masia familiar de la família Puigdevall, on ella mateixa va créixer.[1] La seva cuina es caracteritza per la utilització de productes i matèria primera de la seva terra, de la comarca de la Garrotxa, treballant, a més, per la seva recuperació.[2][3][4] Entre aquests hi ha el fajol, la patata de la Vall d'en Bas, el blat de moro, les aus de corral, el fesol de Santa Pau, la ratafia, el tortell d'Olot, el porc i els embotits, la truita de riu salvatge, els caragols, el porc senglar, la tòfona, la castanya, el nap, els bolets, les herbes i les flors, etc.[5][6]

Al llarg d'aquests anys ha participat a diversos congressos tant a nivell nacional com internacional.[5][7][8] El restaurant Les Cols compta amb dues estrelles Michelin (la primera concedida l'any 2005 i la segona el 2010)[9] i dos Sols de la Guia Repsol.[10] El restaurant Les Cols és conegut, a banda de per la seva cuina, per la seva decoració. L'any 2003, RCR Arquitectes[11][12] va remodelar totalment les seves dependències. Destaca especialment la seva sala, amb una gran taula i on el color daurat és el protagonista.

Fina Puigdevall va ser finalista al premi Garrotxí de l'any 2010.[13]

Referències

Enllaços externs