Fintech

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Fintech ve de la contracció de les paraules angleses finance i technology. Engloba als serveis o empreses del sector financer que aprofiten les tecnologies més modernes per crear productes innovadors. Però, segons l'informe, el coneixement teòric del que és Fintech i l'interès per aquest no implica la seva utilització pràctica, igual que el desconeixement del terme tampoc implica que no s'utilitzi. El 46,2% dels professionals de les finances a Espanya utilitzen algun tipus de programari o producte Fintech en la seva empresa.[1]

Panorama Fintech a Espanya[modifica]

Segons l'Informe Fintech[1] publicat al juny de 2015 per l'empresa Captio i ASSET (Associació Espanyola de financers d'empresa), el terme fintech no és conegut pel 66,7% dels professionals del sector.

L'informe detalla que pel 54,6% dels professionals de les finances, el principal avantatge de la utilització de fintech és aconseguir uns processos o gestions més eficients per a la seva empresa. L'estalvi de temps (50,9%) i la immediatesa (41%) són alguns també alguns dels motius més habituals.

En canvi, els professionals de les finances que no recorren a productes o serveis fintech argumenten en un 51,6% que no ho fan per no saber com pot ajudar a la seva empresa un producte d'aquest tipus. El 38,9% diuen no utilitzar Fintech per no conèixer ofertes concretes que siguin interessants o que s'adaptin a les necessitats de l'empresa. Solament el 4% dels quals no inverteixen en Fintech no ho fan per considerar-ho una despesa innecessària. El 5,5% diu tenir altres motius.

Creixement del sector Fintech[modifica]

En 2014, la inversió mundial en empreses Fintech es va triplicar respecte a l'any anterior, arribant als 12.200 milions de dòlars. Segons un estudi de l'empresa Accenture, una part molt important d'aquestes inversions se situen en Estats Units, però destaca que Europa sigui el mercat on més creixen aquest tipus d'inversions, amb un registre d'un augment d'un 215% en 2014 respecte a l'any anterior. Això representa uns 1,480 milions de dòlars.[2]

Àrees o sectors Fintech[modifica]

Algunes de les àrees Fintech més destacades són:

Empreses Fintech[modifica]

Existeixen una xifra immensa d'empreses fintech a tot el món. Alguns exemples són.:[3]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]