Fiscal General de Nova York

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de càrrec políticFiscal General de Nova York
TitularLetitia James Modifica el valor a Wikidata
JurisdiccióNova York Modifica el valor a Wikidata
EstatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Creació1777 Modifica el valor a Wikidata
Primer titularEgbert Benson
Lloc webag.ny.gov

El Fiscal General de Nova York és el principal oficial jurídic de l'estat de Nova York i cap del Departament de Dret del govern estatal.[1] L'oficina ha existit d'alguna forma des de 1626, sota el govern colonial holandès de Nova York.

La demòcrata Letitia James és actualment la Fiscal General, en el càrrec des de l'1 de gener de 2019.[2]

Funcions[modifica]

El Fiscal General assessora al poder executiu del govern estatal i defensa les accions i procediments en nom de l'estat. El Fiscal General actua independentment del Governador de Nova York. Les regulacions del departament estan recopilades en el títol 13 dels New York Codes, Rules and Regulations (NYCRR, en català: Codis, Regles i Regulacions de Nova York).

Organització[modifica]

Les funcions jurídiques del Departament de Dret es divideixen principalment en cinc grans divisions: Apel·lacions i Opinions, Advocat de l'Estat, Justícia Penal, Justícia Econòmica i Justícia Social.

Referències[modifica]

  1. Executive Law § 60. "There shall continue to be in the state government a department of law. The head of the department of law shall be the attorney-general."
  2. Westerman, Ashley «N.Y. Swears In New Attorney General After A Tumultuous Year For The Office». NPR, 01-01-2019 [Consulta: 1r gener 2019].