Fitxer:Botifarra d'ou.jpg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fitxer original(2.407 × 754 píxels, mida del fitxer: 271 Ko, tipus MIME: image/jpeg)

Descripció a Commons

Resum

Descripció
English: Egg "botifarra", made with porc meat and egg.
Català: Una botifarra d'ou típica de dijous llarder (Carnaval) a Barcelona. Actualment estan fetes de carn d'espatlla de porc, ous, sal i pebre negre; però inicialment la idea era crear una botifarra que es pogués menjar seguint els preceptes de quaresma.
Español: Una butifarra de huevo. La butifarra de huevo es un tipo de butifarra ya cocida y sin sangre, parecida a la blanca, pero que contiene huevo además de carne magra de cerdo, chicharrones (a veces), sal y pimienta. El color amarillento viene dado por el huevo. Se come cruda, cortada en rodajitas, en el aperitivo, con pan con tomate, en bocadillo, etc. Es muy típica del "día de la tortilla" (jueves de Carnaval), día en que tradicionalmente en Cataluña se comen chicharrones ("llardons"), cocas dulces de éstos, butifarras, butifarra de huevo en especial, y todo tipo de tortillas, incluyendo la de butifarra de huevo. En principio, sólo se encuentra fácilmente en los comercios en la época cercana a carnaval, de enero a marzo aproximadamente.
Data
Font Treball propi
Autor Slastic

Llicència

Public domain Jo, el titular del copyright d'aquesta obra, l'allibero al domini públic. Això s'aplica a tot el món.
En alguns països això pot no ser legalment possible, en tal cas:
Jo faig concessió a tothom del dret d'usar aquesta obra per a qualsevol propòsit, sense cap condició llevat d'aquelles requerides per la llei.

Llegendes

Afegeix una explicació d'una línia del que representa aquest fitxer

Elements representats en aquest fitxer

representa l'entitat

277.700 byte

754 píxel

2.407 píxel

Historial del fitxer

Cliqueu una data/hora per veure el fitxer tal com era aleshores.

Data/horaMiniaturaDimensionsUsuari/aComentari
actual18:52, 9 març 2010Miniatura per a la versió del 18:52, 9 març 20102.407 × 754 (271 Ko)Slastic{{Information |Description={{en|1=Egg "botifarra", made with porc meat and egg.}} {{ca|1=Una botifarra d'ou típica de dijous llarder (Carnaval) a Barcelona. Actualment estan fetes de carn d'espatlla de porc, ous, sal i pebre negre; però inicialment la i

Les 3 pàgines següents utilitzen aquest fitxer:

Ús global del fitxer

Utilització d'aquest fitxer en altres wikis:

Metadades