Fitxer:Escudo Novelda.jpg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fitxer original(2.172 × 1.856 píxels, mida del fitxer: 615 Ko, tipus MIME: image/jpeg)

Descripció a Commons
File:Escut de Novelda (1980).svg és una versió vectorial (SVG) d'aquest fitxer. En cas de ser millor, hauria de ser emprada en lloc d'aquesta imatge tramada.

File:Escudo Novelda.jpg → File:Escut de Novelda (1980).svg

Per a més informació pel que fa als gràfics vectorials, llegiu la transició a SVG en Commons.
També hi ha informació quant a la compatibilitat del MediaWiki amb les imatges SVG.

En altres idiomes
Alemannisch  Bahasa Indonesia  Bahasa Melayu  British English  català  čeština  dansk  Deutsch  eesti  English  español  Esperanto  euskara  français  Frysk  galego  hrvatski  Ido  italiano  lietuvių  magyar  Nederlands  norsk bokmål  norsk nynorsk  occitan  Plattdüütsch  polski  português  português do Brasil  română  Scots  sicilianu  slovenčina  slovenščina  suomi  svenska  Tiếng Việt  Türkçe  vèneto  Ελληνικά  беларуская (тарашкевіца)  български  македонски  нохчийн  русский  српски / srpski  татарча/tatarça  українська  ქართული  հայերեն  বাংলা  தமிழ்  മലയാളം  ไทย  한국어  日本語  简体中文  繁體中文  עברית  العربية  فارسی  +/−
Nova imatge SVG

Resum

Descripció
Català: Escut utilitzat des de 1980 per l'Ajuntament de Novelda (Vinalopó Mitjà, País Valencià). Es tracta de la proposta d'escut que va fer Vicente Sala Cañellas el 1980 com a cronista oficial de Novelda. És l'escut que hi apareix a l'informe oficial. L'escut però, no arribà a aprovar-se oficialment. Segons Sala Cañelles, tindria la següent descripció: «Primer quarter: és el mateix que de sempre n'ha tingut, que rememora l'època en què Novelda n'era Vila de Reialenc. Segon quarter: cinc cornelles negres en actitud de vol, que és el blason dels Cornel d'Aragó, cognom vinculat als Maça, primers en el senyoriu d'aquesta Vila. Tercer quarter: Ha estat dividit verticalment en dos: la part esquerra són les 3 maces, que era el blasó dels Maça de Lizana, abans referits; la meitat dreta són les quatre barres [en realitat, pals] d'Aragó. Quart i últim quarter: representa el blasó del cognom Luna (un dels que feia servir el senyoriu d'aquesta) i que procedia dels seus avantpassats, dels Luna d'Aragó (Artal i Raimon Luna) que van ser dels fundadors de la noblesa d'Aragó i van actuar donant suport al Rei Jaume I. El blasó dels dos dits germans s'ha refós en un, col·locant una mitja lluna a la part superior i en l'altra part inferior les caselles o escacats de l'altre. Així figura en l'escut del 2on marqués de la Romana a què abans ens hem referit. La corona que sobreposa l'escut que proposem és la que correspon a la de marquesat, que és la que correspon. Els sostenidors, són els dos dracs alats d'Aragó, com s'ha dit abans i són el que correspon.»
Español: Escudo utilizado desde 1980 por el Ayuntamiento de Novelda (Alicante, España). Se trata de la propuesta de escudo que hizo Vicente Sala Cañellas en 1980 como cronista oficial de Novelda. Es le escudo que aparece en el informe oficial. El escudo no llegó a aprobarse oficialmente. Según Sala Cañelles tendría la siguiente descripción: «Primer cuartel: es el mismo que de siempre viene teniendo, que rememora la época en que Novelda era Villa de Realengo. Segundo cuartel; 5 cornejas negras, en actitud de vuelo, que es el blasón de los Cornel de Aragón, apellido éste vinculado a los Maça, primeros en el Señorío de esta Villa. Tercer Cuartel: ha sido dividido verticalmente en dos: la parte izquierda son las 3 mazas, que era el blasón de los Maça de Lizana, antes referidos; la mitad derecha son las 4 barras [palos] de Aragón. Cuarto y último cuartel: representa el blasón del apellido Luna (uno fr lod que usaba el Señorío de ésta) y que procedía de sus antepasados los Luna de Aragón (Artal y Raymundo Luna) que fueron de los fundadores de la nobleza de Aragón y actuaron apoyando al Rey Jaime I. El blasón de los dichos hermanos se ha refundido en uno, colocando una media Luna en la parte superior y en la otra parte inferior los “jaqueles” o ajedrezados del otro. Así figura en el escudo del 2.º Marqués de la Romana a que antes nos hemos referido. La corona que sobrepone el escudo que proponemos es la que corresponde a la de Marquesado, que es la que corresponde. Los sostenes, son los Dragones Alados de Aragón, como dicho antes y son lo que corresponde.»
English: Coat of arms of Novelda (Valencian Community, Spain)
Data
Font Dibuix inclós a l'informe de la «proposta d'escut per a Novelda» de 1980, aprovat per l'Ajuntament, i reproduït a 1 & Ayuntamiento de Novelda
Autor Lluís Cuadra i Enric Ruscalleda

Llicència

Public domain
Public domain
Aquesta obra es troba en domini públic d'acord a l'article 13 del Reial Decret Legislatiu 1/1996, de 12 d'abril (Llei de Propietat Intel·lectual):
No són objecte de propietat intel·lectual les disposicions legals o reglamentàries i llurs corresponents projectes, les resolucions dels òrgans jurisdiccionals i els actes, acords, deliberacions i dictamens dels organismes públics, així com les traduccions oficials de tots els textos anteriors.

És a dir, les normes i lleis, resolucions i semblants, dels governs, parlaments i altres administracions, d'Espanya, llurs comunitats autònomes i altres dels seus ens, no estan subjectes a copyright.


Com a edicte d'un govern, també es troba al domini públic als Estats Units.
Spain
Spain

català | English | español | euskara | français | galego | +/−

Insignia Aquesta imatge mostra una bandera, escut d'armes, segell o altres insígnies oficials. L'ús d'aquests símbols està regulat en moltes jurisdiccions. Les restriccions són independents de l'estat dels drets d'autor.

Llegendes

Escut de Novelda des de 1980. És l'escut que hi apareix a l'informe oficial.

Historial del fitxer

Cliqueu una data/hora per veure el fitxer tal com era aleshores.

Data/horaMiniaturaDimensionsUsuari/aComentari
actual12:57, 21 abr 2020Miniatura per a la versió del 12:57, 21 abr 20202.172 × 1.856 (615 Ko)MacondoMés fidel a l'original
02:45, 13 abr 2009Miniatura per a la versió del 02:45, 13 abr 2009330 × 300 (23 Ko)Letsgomarlies{{Information |Description={{es|1=Escudo de la ciudad de Novelda, Excelentísimo Ayuntamiento de Novelda}} |Source=Ayuntamiento de Novelda |Author=Ayuntamiento de Novelda |Date= |Permission= |other_versions= }} Escudo de la ciudad de Novelda, Excelentísi

La pàgina següent utilitza aquest fitxer: