Fons Manuel Brunet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFons Manuel Brunet

EpònimManuel Brunet i Solà Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusfons documental Manuel Brunet i Solà Modifica el valor a Wikidata
Ex-libris del Fons Manuel Brunet de la Universitat de Girona[1]

El Fons Manuel Brunet recull la biblioteca i la documentació personals de l'escriptor i periodista Manuel Brunet i Solà (Vic, Osona 1889 - Figueres, Alt Empordà 1956).

La família de Manuel Brunet va donar el fons documental a la Universitat de Girona. L'acte de donació es va fer el 5 de desembre de 2008.[2][3][4]

El Fons Manuel Brunet consta d'una biblioteca personal amb 1.220 llibres, i un arxiu personal de manuscrits i correspondència. Es destaca el valor del fons per a l'estudi de la cultura catalana de la primera meitat del segle xx.[5] El fons es troba a la Biblioteca del campus del Barri Vell de la Universitat de Girona i es pot consultar al Catàleg de la Biblioteca[Enllaç no actiu].

La temàtica predominant en els llibres de la biblioteca personal de Manuel Brunet és l'assaig històric i polític, a més d'una àmplia representació de la literatura catalana de l'època, des de Josep Pla fins a Gaziel passant per Carles Riba. Alguns d'aquests volums tenen dedicatòries i signatures autogràfes. Les dedicatòries es poden consultar a partir d'un llistat d'autors, o bé cercar per autor i any.[5]

L'arxiu personal de Manuel Brunet inclou manuscrits de les seves obres, algunes inèdites, i una àmplia mostra de la seva correspondència amb persones com ara Carles Sentís i Luis Martínez de Galinsoga i altres intel·lectuals dels anys trenta i quaranta.[5] Els documents de l'arxiu personal han estat digitalitzats i es poden consultar a text complet al Repositori de Fons Especials de la Universitat de Girona.

Referències[modifica]

  1. «Ex libris Manuel Brunet. Universitat de Girona». Memòria Digital de Catalunya. [Consulta: 9 juny 2016].
  2. «La família de Manuel Brunet dona la biblioteca i els manuscrits del periodista a la Facultat de Lletres». El Punt, 04-12-2008. [Consulta: 9 juny 2016].
  3. «El llegat d'un «pensador vençut»». El Punt, 06-12-2008. [Consulta: 9 juny 2016].
  4. «Acte de donació del fons bibliogràfic de Manel Brunet i Solà». Universitat de Girona. Biblioteca, 05-12-2008. [Consulta: 9 juny 2016].
  5. 5,0 5,1 5,2 «Fons Manuel Brunet (Universitat de Girona)». [Consulta: 9 juny 2016].

Enllaços externs[modifica]

Bibliografia[modifica]