Forces Armades del Perú

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióForces Armades del Perú
Dades
Tipusforces armades Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1821
Format per

Les Forces Armades del Perú, en castellà i oficialment Fuerzas Armadas del Perú, són els cossos de defensa del Perú. Estan compostos d'un exèrcit de terra, una armada (marina naval) i Força de l'aire. La seva missió principal és preservar la independència del seu territori, la integritat i la seva sobirania contra qualsevol amenaça.[1][2] La seva missió secundària és el desenvolupament econòmic i social així com en tasques de defensa civil.[3]

Es considera que la Policia Nacional del Perú formen part de les forces armades tot i que de fet és un organisme diferent amb una missió civil diferent. No obstant això, la seva preparació, a causa de més de dues dècades de lluita antiterrorista, li ha concedit, en el cas del Perú, un caràcter extremadament militar, amb una important força terrestre, aquàtica i aèria amb un personal d'unes 140.000 tropes. Les Forces Armades del Perú depenen del Ministeri de Defensa i la Policia del Ministeri de l'Interior.

Entre les seues forces regulars s'ha trobat que hi ha nenes soldat.[4]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Forces Armades del Perú
  1. «Rol de las fuerzas armadas y del ejército frente a escenarios regionales y hemisféricos de seguridad | Centro de Estudios Estratégicos del Ejército del Perú» (en espanyol europeu), 28-12-2018. [Consulta: 2 agost 2022].
  2. «Información institucional» (en castellà). [Consulta: 2 agost 2022].
  3. Ministerio de Defensa, Libro Blanco de la Defensa Nacional. Ministerio de Defensa, 2005, 90.
  4. García Sotelo, Gilda M. Razones y sinrazones sobre las niñas soldados. 1e ed. Madrid: Sepha, 2006, p. 36. ISBN 84-934837-4-5.