Vés al contingut

Forjador de la Història Esportiva de Catalunya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentForjador de la Història Esportiva de Catalunya
Tipusguardó Modifica el valor a Wikidata
Vigència1987 - 1997 Modifica el valor a Wikidata
Temaesport a Catalunya Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Conferit perGeneralitat de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

Forjador de la Història Esportiva de Catalunya fou un guardó, en forma de medalla o de placa, atorgat per la Generalitat de Catalunya, en el període 1987-1997,[1] per tal de premiar els mèrits de les persones naturals o jurídiques que han actuat d'una manera constant i valuosa en algun dels diferents vessants de l'àmbit esportiu català.[2]

Regulació legal[modifica]

L'objecte del guardó, i el procediment de convocatòria, tramitació, concessió, requisits i mèrits que ha d'acomplir el guardonat, i, en general, les característiques del guardó, són regulades al DECRET 173/2002, d'11 de juny, dels guardons de l'esport de la Generalitat de Catalunya.[3]

Requisits, mèrits i criteris[modifica]

Per tal que una persona física o jurídica pugui ser distingida amb la Medalla o Placa de forjador/a de la història esportiva de Catalunya, ha de complir els requisits següents:

  • Haver realitzat tasques de direcció, docència, organització, foment, difusió, tecnificació, comunicació o investigació de l'esport català, durant un període considerable. Per a valorar aquestes tasques, quan es tracti de persones jurídiques també s'ha de tenir en compte l'historial esportiu de l'entitat.
  • No haver incorregut en cap sanció disciplinària esportiva o sanció administrativa en matèria esportiva, dictada per l'òrgan competent, per la comissió d'una infracció de caràcter molt greu en el primer cas, o de caràcter greu o molt greu en el segon.
  • En el cas de les persones jurídiques, han d'estar inscrites o tenir adscrita una secció esportiva en el Registre d'entitats esportives de la Generalitat de Catalunya.

Referències[modifica]

  1. Martín González, Àngel; López Manzano, Antonio. Federació Catalana d'Escacs. FCE: 75 Anys d'Història 1925-2000. 1a edició, 2001, pàg. 83. ISBN 84-607-1908-1. 
  2. «ORDRE de 5 de novembre de 1987, de concessió d'una medalla commemorativa, de la Generalitat de Catalunya, als Forjadors de l'Esport a Catalunya.». Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, 05-11-1987. [Consulta: 17 novembre 2022].
  3. Normativa Generalitat[Enllaç no actiu] DOGC núm. 3663 - 25/06/2002