Fosse/Verdon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióFosse/Verdon
Modifica el valor a Wikidata
Gèneredrama/biografia
Època d'ambientaciósegona meitat del segle XX
Productor
  • Steven Levenson
  • Thomas Kail
  • Joel Fields
  • Lin-Manuel Miranda
  • George Stelzner
  • Sam Rockwell
  • Michelle Williams
CompositorNathan Barr
Actors
PaísEstats Units Estats Units
Llengua originalAnglès
Versió en catalàno
Canal originalFX Networks Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols41-59 minuts
Primer episodi9 d'abril de 2019
Últim episodi28 maig 2019 Modifica el valor a Wikidata
Temporades1
Episodis8
Més informació
Web oficialfxnetworks.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt8746478 Allocine: 23905 Rottentomatoes: tv/fosse_verdon TMDB.org: 81131
Twitter (X): FosseVerdonFX Modifica el valor a Wikidata

Fosse/Verdon és una minisèrie biogràfica nord-americana protagonitzada per Sam Rockwell com el director-coreògraf Bob Fosse i Michelle Williams com l'actriu i ballarina Gwen Verdon. La sèrie, que explica la història de la relació personal i professional de la parella, es basa en la biografia Fosse de Sam Wasson. Norbert Leo Butz i Margaret Qualley també participen com Paddy Chayefsky i Ann Reinking, respectivament. Es va estrenar als Estats Units en vuit episodis el 9 d'abril de 2019.

A la 71è Premis Emmy Primetime, Fosse/Verdon va rebre disset nominacions, entre les quals destaquen el de millor minisèrie i per les actuacions per a Rockwell, Williams i Qualley.[1] Williams va rebre el Premi Emmy Primetime per a una actriu protagonista destacada en una minisèrie o pel·lícula pel seu paper com a Gwen Verdon. El discurs d'acceptació va reconèixer a Fox Studios que li ha donat la igualtat de sou i valor per tal de crear al màxim el seu personatge. Williams també va guanyar el premi Globus d'Or a la millor actriu de minisèrie o telefilm en al 77a edició dels premis.[2][3] Al 26è Screen Awards Actors Guild Awards, Rockwell i Williams van guanyar en les seves respectives categories.

Argument[modifica]

Fosse/Verdon narra la història de «la col·laboració romàntica i creativa entre Bob Fosse i Gwen Verdon. Va ser un cineasta i un dels coreògrafs i directors més influents del teatre; ella va ser la més gran ballarina de Broadway de tots els temps. Junts, van canviar la cara de l'entreteniment nord-americà, a un cost perillós».[4]

La història de tota la sèrie es desplega a través de flashos de la relació de la parella al llarg dels anys.[5] Inclou la reversió del poder i l'estat, així com els contextos que permeten que tot això passi.[6] També presenta la contribució de Fosse i Verdon a la indústria de l'entreteniment malgrat els seus problemes personals.[5]

Repartiment i personatges[modifica]

Principals[modifica]

Recurrents[modifica]

Episodis[modifica]

Núm.TítolDirigit perData d'emissió originalProd.
code
Espectadors
1"Life Is a Cabaret
"La vida és un cabaret""
Thomas KailSteven Levenson & Thomas Kail9 d'abril de 2019 (2019-04-09)1BHR010,614[7]
Després del fracàs comercial del seu debut cinematogràfic, Sweet Charity, el director i coreògraf de Broadway Bob Fosse està decidit a fer que el seu proper projecte com a director, Cabaret, sigui un èxit, fins i tot si significa desafiar al productor Cy Feuer i enganyar la seva dona i col·laboradora creativa, l'actriu i ballarina Gwen Verdon.
2"Who's Got the Pain?
"A qui fa mal? ""
Thomas KailSteven Levenson16 d'abril de 2019 (2019-04-16)1BHR020.425[8]
Mentre que el seu matrimoni es deteriora després que ella descobrís el darrer embolic extramarital, Gwen reflexiona sobre com es van conèixer durant la preproducció de Damn Yankees i com la seva relació personal i professional comencés a costa del matrimoni de Bob amb l'estrella de Broadway Joan McCracken.
3"Me and My Baby
"Jo i el meu nen ""
Adam BernsteinDebora Cahn23 d'abril de 2019 (2019-04-23)1BHR030.453[9]
Amb Bob centrat en l'edició de Cabaret, les audicions de Gwen pel paper protagonista en una obra li fa veure el seu desastrós primer matrimoni i com canvià la seva carrera en una actuació trencadora a Can-Can.
4"Glory
"Glòria ""
Jessica YuTracey Scott Wilson30 d'abril de 2019 (2019-04-30)1BHR040.429[10]
Mentre que la Gwen lluita amb la seva vida personal després de l'estrena (i tancament) de "Children! Children!", en Bob aprofita l'èxit de Cabaret, preparant la producció de Liza with a Z i Pippin, i lluitant amb el preu de la fama.
5"Where Am I Going?
"A on vaig?""
Thomas KailCharlotte Stoudt7 de maig de 2019 (2019-05-07)1BHR050.312[11]
Tres mesos després de la mort de Joan Simon, i després que Bob hagi estat en tractament psiquiàtric, creixen les tensions durant una nit plujosa a la casa d'estiu de Bob a Southhampton entre els seus convidats, incloent la Gwen, Neil Simon, Paddy Chayefsky i Ann Reinking.
6"All I Care About Is Love
"Tot el que em preocupa és l'amor ""
Minkie SpiroIke Holter14 de maig de 2019 (2019-05-14)1BHR060.364[12]
Un Bob amb excés de treball té un atac de cor mentre que es dedica a l'edició de Lenny i els assaigs del musical Chicago. A l'hospital, recorda l'abús sexual que va patir quan era adolescent.
7"Nowadays
"Avui dia ""
Thomas KailJoel Fields & Steven Levenson21 de maig de 2019 (2019-05-21)1BHR070.367[13]
La Gwen i en Bob continuen treballant a Chicago, que Bob porta cap a una direcció més fosca. El show s'estrena amb crítiques variades. Durant l'estada, la Gwen pateix una infecció vocal, i Bob aconsegueix que, en la seva absència, la reemplaci Liza Minnelli.
8"Providence
"Providència""
Thomas KailJoel Fields & Steven Levenson28 de maig de 2019 (2019-05-28)1BHR080.495[14]
Els darrers anys d'en Bob, amb el rodatge de All That Jazz i la direcció i coreografia del revival de Sweet Charity, fins al moment que pateix un atac de cor a D.C. i cau en braços de la Gwen.

Música[modifica]

Fosse / Verdon va llançar àlbums setmanals, disponibles per a transmissió i descàrrega en diverses plataformes, amb el llançament de cada nou episodi.[15] A més de la música original, les bandes sonores compten amb el repartiment cantant cançons populars de les diverses carreres de Bob Fosse i Gwen Verdon, incloent "Big Spender" de Sweet Charity o "Corner of the Sky" de Pippin.[16]

Episodi 1 ("Life is a Cabaret")
Núm. TítolArtist(s) Durada
1. «Big Spender»  Bianca Marroquin, Rema Webb & The Fandango Girls 3:34
2. «Cabaret»  Kelli Barrett 3:34
3. «Fosse/Verdon Theme»  Alex Lacamoire 1:01
Episodi 2 ("Who's Got the Pain?")
Núm. TítolArtist(s) Durada
1. «Heart»  PJ Benjamin, Nick Blaemire, Brian Cali & Aaron Kaburick 3:00
Episodi 3 ("Me and My Baby")
Núm. TítolArtist(s) Durada
1. «Mein Herr»  Kelli Barrett & The Kit Kat Girls 3:17
2. «Two Ladies»  Ethan Slater, Alysha Umphress & Morgan Weed 2:14
Episodi 4 ("Glory")
Núm. TítolArtist(s) Durada
1. «Corner of the Sky»  Tim Young 3:17
2. «I Guess I'll Miss the Man»  Blake Baumgartner 2:09
Episodi 5 ("Where Am I Going?")
Núm. TítolArtist(s) Durada
1. «Pas De Deux»  Nathan Barr 1:35
2. «Where Am I Going?»  Alex Lacamoire 1:52
Episodi 6 ("All I Care About Is Love")
Núm. TítolArtist(s) Durada
1. «All That Jazz»  Bianca Marroquin 2:52
Episodi 7 ("Nowadays")
Núm. TítolArtist(s) Durada
1. «We Both Reached For The Gun»  Tyler Hanes, Sean Patrick Doyle & The Cast of Fosse/Verdon 3:45
2. «Razzle Dazzle»  Michelle Williams & The Cast of Fosse Verdon 2:13
Episodi 8 ("Providence")
Núm. TítolArtist(s) Durada
1. «Mr. Bojangles»  Lin-Manuel Miranda 4:14

Producció[modifica]

Desenvolupament[modifica]

Els drets per produir una sèrie limitada basada en la biografia de Fosse de Sam Wasson van ser venuts a FX Network pel productor executiu George Stelzner. L'estiu del 2016, amb l'aprovació d'executius creatius de FX, Stelzner va perseguir l'actor/escriptor Lin-Manuel Miranda i el director Thomas Kail, de Hamilton, per a que s'unís al projecte. Tant Miranda com Kail estaven familiaritzats amb la biografia de Wasson, ja que Miranda i Wasson eren companys de classe a la Universitat de Wesleyan anys abans. L'escriptor guanyador del premi Tony Steven Levenson (Dear Evan Hansen) va estar al costat de formar part de l'equip de producció. Levenson i Kail seguirien guanyant la designació de crèdit WGA de "desenvolupada per a televisió per" per a minisèries. Durant les primeres etapes del procés de desenvolupament, Kail i Levenson van ser fonamentals per atraure la participació de Nicole Fosse, filla única de Bob i Gwen i el fideïcomissari del llegat Fosse / Verdon. El 5 de juliol de 2018, FX va anunciar una comanda de vuit episodis per a una sèrie limitada titulada Fosse / Verdon, amb Sam Rockwell fent el paper de Bob Fosse i Michelle Williams interpretant el paper de Gwen Verdon. El 25 d'octubre de 2018, es va informar que Kail dirigiria almenys quatre dels vuit episodis de la sèrie.[17] i continuaria dirigint un total de cinc episodis. Entre els productors executius figuraven Levenson, Kail, Miranda, Stelzner, Rockwell i Williams, amb Nicole Fosse com a productora co-executiva i el coreògraf Andy Blankenbuehler (Hamilton) com a coproductor. El 26 d'octubre de 2018, es va anunciar que Joel Fields, el showrunner de l'aclamada sèrie dramàtica de FX Network The Americans s'uniria a la producció de Fosse/Verdon com a escriptor i productor executiu addicional.[18] El 23 de gener de 2019 es va anunciar la data d'estrena del 9 d'abril de 2019.[19]

Repartiment[modifica]

Al costat de l'anunci de la comanda de la sèrie, es va confirmar que Rockwell i Williams serien els protagonistes.[4] El 19 de novembre de 2018, es va anunciar que Margaret Qualley i Norbert Leo Butz havien estat protagonitzats per seriosos papers i que Aya Cash, Nate Corddry, Susan Misner, Bianca Marroquín, Kelli Barrett, Evan Handler, Rick Holmes, Paul Reiser, Ethan Slater, Byron Jennings i Laura Osnes s'havien sumat al repartiment com a secundaris.[20]

Filmació[modifica]

La fotografia principal de la sèrie va començar el novembre de 2018 a la ciutat de Nova York als Silvercup Studios i va durar fins a març del 2019.[17][21]

Llançament[modifica]

El 6 de gener de 2019, es va llançar un tràiler de la sèrie.[22] Al Regne Unit, la BBC va adquirir els drets i el programa es va estrenar a la BBC Two.[23]

A Espanya, s'estrenà el 10 d'abril de 2010 a HBO España.[24]

Recepció[modifica]

Resposta crítica [ edita ] Pel que fa a Rotten Tomatoes, la sèrie té una qualificació d'aprovació del 81% basada en 75 ressenyes i una valoració mitjana de 7,12/10. El consens crític del lloc web diu que "Sam Rockwell i Michelle Williams donen als espectadors molta razzle i enlluernació a Fosse / Verdon, una minisèrie senzilla que es veu obstaculitzada pels tropes biogràfics de tot el món, però que segueix lluint amb el glitz, el granit i tot el jazz requerits. el públic anhela ".[25] Metacritic, que utilitza una mitjana ponderada, va assignar a la sèrie una puntuació de 68 sobre 100, basat en 34 crítics, indicant "ressenyes generalment favorables".[26]

Premis i nominacions[modifica]

Premi Categoria
nominat
Resultat Ref.
Art Directors Guild Awards Disseny de producció per a una pel·lícula per a televisió o minisèrie Alex DiGerlando
nominada
[27]
Casting Society of America Minisèrie Bernard Telsey, Tiffany Little Canfield & Amelia Rasche McCarthy
nominada
[28]
Costume Designers Guild Awards Excel·lència en televisió Melissa Toth & Joseph La Corte (for "Life is a Cabaret")
nominada
[29]
Critics' Choice Television Awards Millor Minisèrie Fosse/Verdon
nominada
[30]
Millor actor en una Minisèrie o Pel·lícula per a la televisió Sam Rockwell
nominat
Millor actriu en una Minisèrie o Pel·lícula per a la televisió Michelle Williams
GUANYADORA
Millor actriu de repartiment a una Minisèrie o Pel·lícula per a la televisió Margaret Qualley
nominada
Guild of America Awards Direcció més destacada – Pel·lícules per a la Televisió i Minisèries Thomas Kail (for "Nowadays")
nominada
[31]
Minkie Spiro (for "All I Care About Is Love")
nominada
Jessica Yu (for "Glory")
nominada
Premis Globus d'Or Millor Minisèrie o Pel·lícula per a la Televisió Fosse/Verdon
nominada
[32]
Millor Actor – Minisèrie o Pel·lícula per a la Televisió Sam Rockwell
nominada
Millor Actriu – Minisèrie o Pel·lícula per a la Televisió Michelle Williams
GUANYADORA
Make-Up Artists and Hair Stylists Guilds Television Series, Mini-Series or New Media – Millor caracterització i/o maquillatge de personatge Debbie Zoller, Dave Presto & Jackie Risotto
GUANYADORA
[33]
Millors efectes especials de maquillatge Debbie Zoller, Dave Presto & Jackie Risotto
nominada
Millor perruqueria Christopher Fulton, Christen Edwards & Christine Cantrell
GUANYADORA
Premis Primetime Emmy Més destacada Minisèrie Fosse/Verdon
nominada
[34][35][36]
millor actor en minisèrie o telefilm Sam Rockwell
nominat
millor actriu en minisèrie o telefilm Michelle Williams
GUANYADORA
millor actriu secundària en minisèrie o telefilm Margaret Qualley
nominada
millor direcció en minisèrie o telefilm Thomas Kail (for "Who's Got the Pain")
nominada
Jessica Yu (for "Glory")
nominada
Guió Més destacat en una Minisèrie, Pel·lícula o Especial Dramàtic Joel Fields & Steven Levenson (for "Providence")
nominada
Primetime Creative Arts Emmy millor repartiment en minisèrie o telefilm l Tiffany Little Canfield & Bernie Telsey
nominada
millor vestuari d'època Joseph La Corte, Melissa Toth, Catherine Crabtree, Kristin Isola, Isabelle Simone & Virginia Patton (for "Life is a Cabaret")
nominada
millor perruqueria en minisèrie o telefilm Christopher Fulton, Christen Edwards, Nicole Bridgeford, Christine Cantrell & Charlene Belmond
GUANYADORA
millor maquillatge en minisèrie o telefilm (no pròtesis) Debbie Zoller, Blair Aycock, Dave Presto, Sherri Laurence, Nicky Pattison Illum & Jackie Risotto
GUANYADORA
millor maquillatge amb pròtesis en minisèrie o telefilm Debbie Zoller, Dave Presto, Jackie Risotto, Yoichi Art Sakamoto & Vincent Van Dyke
nominada
millor direcció musical Alex Lacamoire (for "Life Is a Cabaret") Guanyador
millor supervisió musical Steven Gizicki (for "Life Is a Cabaret")
nominada
millor edició de camera en minisèrie o telefilm Tim Streeto (for "Life Is a Cabaret")
nominada
millor disseny de producció per a narrative o fantasia (més d'una hora) Alex DiGerlando, Anu Schwartz & Lydia Marks
nominada
millor barreja de so en minisèrie o telefilm Tony Volante, Joseph White Jr., Robert Johanson & Derik Lee (for "All I Care About is Love")
nominada
Producers Guild of America Awards Productor Més destacat de minisèrie de televisió Thomas Kail, Steven Levenson, Lin-Manuel Miranda, Joel Fields, George Stelzner, Sam Rockwell, Michelle Williams, Tracey Scott Wilson, Charlotte Stoudt, Nicole Fosse, Erica Kay, Kate Sullivan & Brad Carpenter
nominat
[37]
Satellite Awards Millor Miniseries Fosse/Verdon
nominada
[38]
Millor actor en una minisèrie o telefilm Sam Rockwell
nominada
Millor actriu en una minisèrie o telefilm Michelle Williams
GUANYADORA
Screen Actors Guild Awards Actuació més destacada d'un actor en una minisèrie o telefilm Sam Rockwell
GUANYADOR
[39]
Actuació més destacada d'una actriu en una minisèrie o telefilm Michelle Williams
GUANYADORA
TCA Awards Assoliment més destacat en pel·lícules, minisèries o especials Fosse/Verdon
nominada
[40]
Assoliment individual en drama Michelle Williams
GUANYADORA
Writers Guild of America Awards Llarga duració – adaptació Debora Cahn, Joel Fields, Ike Holter, Thomas Kail, Steven Levenson, Charlotte Stoudt & Tracey Scott Wilson
Based on the book Fosse by Sam Wasson
GUANYADORA
[41]

Referències[modifica]

  1. Meyer, Dan. "2019 Emmy Awards Celebrate Broadway With Nominations for Fosse/Verdon, Billy Porter, and More" Playbill, July 16, 2019
  2. «Winners & Nominees 2020» (en anglès). Arxivat de l'original el 2020-01-09. [Consulta: 8 gener 2020].
  3. Gilbey, Ryan «Why Michelle Williams is the real winner of this year's Golden Globes» (en anglès). The Guardian, 06-01-2020 [Consulta: 8 gener 2020].
  4. 4,0 4,1 Goldberg, Lesley. «Lin-Manuel Miranda, Michelle Williams, Sam Rockwell Team for Fosse-Verdon Series at FX», 24-07-2018. [Consulta: 15 novembre 2018].
  5. 5,0 5,1 Pham, Jason. «Michelle Williams Isn't the Only 'Fosse/Verdon' Cast Member to Look A Lot Like Who They're Playing» (en anglès), 18-04-2019. [Consulta: 22 abril 2019].
  6. Gosh, Sayan. «'Fosse/Verdon' is not just for theatre nerds» (en anglès), 15-04-2019. [Consulta: 22 abril 2019].
  7. Metcalf, Mitch. «Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Tuesday Cable Originals & Network Finals: 4.9.2019». Showbuzz Daily, 10-04-2019. Arxivat de l'original el 10 d’abril 2019. [Consulta: 10 abril 2019].
  8. Metcalf, Mitch. «Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Tuesday Cable Originals & Network Finals: 4.16.2019». Showbuzz Daily, 17-04-2019. Arxivat de l'original el 17 d’abril 2019. [Consulta: 17 abril 2019].
  9. Metcalf, Mitch. «Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Tuesday Cable Originals & Network Finals: 4.23.2019». Showbuzz Daily, 24-04-2019. Arxivat de l'original el 24 d’abril 2019. [Consulta: 24 abril 2019].
  10. Metcalf, Mitch. «Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Tuesday Cable Originals & Network Finals: 4.30.2019». Showbuzz Daily, 01-05-2019. Arxivat de l'original el 1 de maig 2019. [Consulta: 1r maig 2019].
  11. Metcalf, Mitch. «Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Tuesday Cable Originals & Network Finals: 5.7.2019». Showbuzz Daily, 08-05-2019. Arxivat de l'original el 8 de maig 2019. [Consulta: 8 maig 2019].
  12. Metcalf, Mitch. «Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Tuesday Cable Originals & Network Finals: 5.14.2019». Showbuzz Daily, 15-05-2019. Arxivat de l'original el 16 de maig 2019. [Consulta: 15 maig 2019].
  13. Metcalf, Mitch. «Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Tuesday Cable Originals & Network Finals: 5.21.2019». Showbuzz Daily, 22-05-2019. Arxivat de l'original el 23 de maig 2019. [Consulta: 22 maig 2019].
  14. Metcalf, Mitch. «Updated: ShowBuzzDaily's Top 150 Tuesday Cable Originals & Network Finals: 5.28.2019». Showbuzz Daily, 30-05-2019. Arxivat de l'original el 30 de maig 2019. [Consulta: 30 maig 2019].
  15. Culwell-Block, Logan. «Fosse/Verdon to Release Weekly Episode Soundtracks—Listen to the First Set Now» (en anglès), 10-04-2019. [Consulta: 21 maig 2019].
  16. Thomas, Leah Marilla. «The 'Fosse/Verdon' Soundtrack Will Make You Want To Break Out Your Dancing Shoes» (en anglès). [Consulta: 21 maig 2019].
  17. 17,0 17,1 Evans, Suzy. «Steven Levenson and Mike Faist on Teaming Up Again for 'Days of Rage'», 25-10-2018. [Consulta: 15 novembre 2018].
  18. Sandberg, Bryn Elise. «'The Americans' Producer Joel Fields Joins FX's Fosse-Verdon Series», 26-10-2018. [Consulta: 15 novembre 2018].
  19. «FX Sets Premiere Date For 'Fosse/Verdon' Starring Sam Rockwell, Michelle Williams», 23-01-2019. [Consulta: 23 gener 2019].
  20. Petski, Denise. «'Fosse/Verdon' FX Limited Series Rounds Out Cast; Norbert Leo Butz & Margaret Qualley Set As Series Regulars», 19-11-2018. [Consulta: 19 novembre 2018].
  21. Welch, Rebecca. «Chris Evans' Next Adventure Is Casting Now», 14-11-2018. [Consulta: 15 novembre 2018].
  22. Porter, Rick. «Sam Rockwell-Michelle Williams FX Series 'Fosse/Verdon' Unveils First Teaser», 06-01-2019. [Consulta: 6 gener 2019].
  23. «BBC - Fosse/Verdon - Media Centre». [Consulta: 13 setembre 2019].
  24. Rodriguez, Eduardo Gil. «Fosse/Verdon llega el próximo 10 de Abril a HBO España». Cinemagavia, 20-03-2019. [Consulta: 21 març 2019].
  25. «Fosse/Verdon: Miniseries - Rotten Tomatoes». Rotten Tomatoes. [Consulta: 15 agost 2019].
  26. «Fosse/Verdon Reviews». CBS Interactive. [Consulta: 9 abril 2019].
  27. Giardina, Carolyn. «'Parasite,' 'Once Upon a Time in Hollywood' Win Art Directors Guild Awards». The Hollywood Reporter, 01-02-2019. [Consulta: 1r febrer 2020].
  28. Lewis, Hillary. «Artios Awards: 'Succession,' 'Pose,' 'Dead to Me' Among Casting Society TV, Theater Nominees». The Hollywood Reporter, 24-09-2019. [Consulta: 2 febrer 2020].
  29. Weinberg, Lindsay. «Costume Designers Guild Awards: 'Hustlers,' 'Rocketman' Among Nominees». The Hollywood Reporter, 10-12-2019. [Consulta: 11 gener 2020].
  30. «Critics' Choice Awards 2020: Fleabag, Watchmen, When They See Us, Unbelievable Among TV Nominees». TVLine, 08-12-2019. [Consulta: 8 desembre 2019].
  31. «DGA Announces 2019 Awards Nominees for: Pel·lícules per a la Televisió& Minisèrie; Variety/Talk/News/Sports – Regularly Scheduled Programming; Reality Programs; Children's Programs; Commercials; and Documentary». Directors Guild of America, 06-01-2020. [Consulta: 6 gener 2020].
  32. «Golden Globes: Full List of Nominations». The Hollywood Reporter, 09-12-2019. [Consulta: 9 desembre 2019].
  33. «WINNERS! 7th Annual MUAHS Guild Awards», 12-01-2020. [Consulta: 12 gener 2020].
  34. «Emmys 2019: List of Nominations». Yahoo News, 16-07-2019 [Consulta: 16 juliol 2019].
  35. «2019 Primetime Emmy® Awards. Nominations Totals Summary». emmy.com. [Consulta: 17 juliol 2019].
  36. «2019 Primetime Emmy Awards». emmy.com. [Consulta: 17 juliol 2019].
  37. «Nominations Announced in Motion Pictures and Television Programs Categories – 2020 Awards». Producers Guild of America, 07-01-2020. [Consulta: 7 gener 2020].[Enllaç no actiu]
  38. «24th Satellite Awards Announce Nominations, 'Ford v Ferrari' Leads the Way». Arxivat de l'original el 2019-12-09. [Consulta: 27 abril 2020].
  39. «NOMINATIONS ANNOUNCED FOR THE 26TH ANNUAL SCREEN ACTORS GUILD AWARDS», 11-12-2019. [Consulta: 11 desembre 2019].
  40. Goldberg, Lesley. «'Pose,' 'Russian Doll,' HBO Lead 2019 TV Critic Awards Nominations». The Hollywood Reporter, 19-06-2019. [Consulta: 22 juny 2019].
  41. McNary, Dave. «Writers Guild Unveils 2020 TV Award Nominees». Variety, 05-12-2019. [Consulta: 5 desembre 2019].