Francesc Bellver

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancesc Bellver
Biografia
Naixementsegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Reus Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescultor, ebenista Modifica el valor a Wikidata

Francesc Bellver (Reus, segle xviii) va ser un escultor, ebenista i tallista reusenc. Realitzà nombrosos retaules barrocs per a esglésies del Camp de Tarragona. Era cunyat del vallenc Lluís Bonifaç, amb el qual va col·laborar durant els anys 1774 a 1779 en la construcció del cadirat del cor de la Seu Nova de Lleida, considerat una obra mestra de l'escultura barroca a Catalunya.[1] El seu fill, Mateu Bellver Bonifaç, va continuar el taller a Reus, on el 1809 va ser nomenat regidor i obrer de la Prioral de Sant Pere. Va fer el retaule major de l'església de Sant Salvador de Vilanova de Prades, i figures d'alabastre de Sarral per la Catedral de Tarragona. Tota la seva obra s'ha perdut.[2] Mateu Bellver, casat amb Maria Bartolí, de Reus, va ser pare del també escultor Mateu Bellver Bartolí.[3]

Referències[modifica]

  1. Rocamora, Josep «L'escultor Francesc Bonifàs i l'altar del Sant Crist de l'església del Morell». Revista del Centre de Lectura, Any IX, núm. 185, setembre 1928, pàg. 250.
  2. Olesti Trilles, Josep. Diccionari biogràfic de reusencs. Reus: l'Ajuntament, 1991, p. 106-107. 
  3. Mata de la Cruz, Sofia «Mateu Bellvé Bartolí: escultor de Reus (1792-1864)». Informatiu Museus [Reus], època III, núm. 25, 25-I-2004, pàg. 9.