Francesc Josies de Saxònia-Coburg-Saalfeld

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancesc Josies de Saxònia-Coburg-Saalfeld

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Franz Josias von Sachsen-Coburg-Saalfeld Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 setembre 1697 Modifica el valor a Wikidata
Saalfeld Modifica el valor a Wikidata
Mort16 setembre 1764 Modifica el valor a Wikidata (66 anys)
Bad Rodach Modifica el valor a Wikidata
SepulturaPfarrkirche (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióLuteranisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósobirà Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaBranca Ernestina i Wettin Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAnna Sofia de Schwarzburg-Rudolstadt (1723–) Modifica el valor a Wikidata
FillsErnest Frederic de Saxònia-Coburg-Saalfeld, Christian Franz de Saxe-Cobourg-Saalfeld, Frédérique-Caroline de Saxe-Cobourg-Saalfeld, Anne Sophie von Sachsen-Coburg-Saalfeld (en) Tradueix, Jean-Guillaume de Saxe-Cobourg-Saalfeld, Carlota Sofia de Saxònia-Coburg Saafeld, Frédéric Josias de Saxe-Cobourg-Saalfeld, Friederike Magdalen von Sachsen-Coburg-Saalfeld (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesJoan Ernest IV de Saxònia-Coburg-Saalfeld Modifica el valor a Wikidata  i Carlota Joana de Waldeck-Wildungen Modifica el valor a Wikidata
GermansChristian-Ernest de Saxe-Cobourg-Saalfeld, Sophie Wilhemine de Saxe-Cobourg-Saalfeld i Charlotte-Wilhelmine de Saxe-Cobourg-Saalfeld Modifica el valor a Wikidata
Premis

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 193968345 Modifica el valor a Wikidata

Francesc Josies de Saxònia-Coburg-Saalfeld (en alemany Franz Josias von Sachsen-Coburg-Saalfeld) (Saalfeld, 25 de setembre de 1697 - Rodach, 16 de setembre de 1764) era un noble alemany, fill del duc Joan Ernest IV (1658-1729) i de Carlota Joana de Waldeck-Wildungen (1664-1699).

Des de ben jove, Francesc Josies va iniciar la seva carrera militar amb l'exèrcit Imperial. El 1719 havia lluitat a la batalla de Francavilla i va participar en el setge de Palerm i de Messina. El 1720 va ser a petició del seu pare, va tornar a Coburg. Va ser duc, compartit amb el seu germà Cristià Ernest, de Saxònia-Coburg-Saalfeld de 1729 fins a la seva mort. Però en morir sense descendència el seu germà, el 1745, es va convertir en l'únic duc de Coburg i de Saalfeld. Entre els anys 1750 i 1755, a més, va exercir de regent del ducat de Saxònia-Weimar en nom del jove duc Ernest August II.

Matrimoni i fills[modifica]

El 2 de juliol de 1723 es va casar amb la princesa Anna Sofia de Schwarzburg-Rudolstadt (1700-1780), filla de Lluís Frederic I (1667-1718) i d'Anna Sofia de Saxònia-Gotha-Altenburg (1670-1728). El matrimoni va tenir vuit fills:

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Francesc Josies de Saxònia-Coburg-Saalfeld
  • August Beck: Franz Josias, Herzog von Sachsen-Koburg-Saalfeld. A: Allgemeine Deutsche Biographie (ADB). Band 7, Duncker & Humblot, Leipzig 1877, S. 296.
  • Das herzogliche Haus Sachsen-Coburg-Gotha. Seine Geschichte und gegenwärtige Stellung in Europa. C. Macklot, 1842, S. 234 ff. (Format digital)