Francisco Tomás i Vert

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Francisco Tomàs Vert)
Infotaula de personaFrancisco Tomás i Vert
Biografia
Naixement1943 Modifica el valor a Wikidata (80/81 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
Rector de la Universitat de València

← Pedro Ruiz TorresEsteban Morcillo Sánchez → Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de València Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócatedràtic, químic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de València
Universitat Autònoma de Madrid Modifica el valor a Wikidata

Francisco Tomás i Vert (València, 1943) és un químic i professor valencià, catedràtic de Química Física i rector de la Universitat de València[1] entre 2002 i 2010.

Estudià Ciències Químiques a l'antiga Facultat de Ciències de la Universitat de València (1960-1965) i obtingué el Premi Extraordinari de Llicenciatura. Va iniciar-se a la recerca amb el professor Fernández-Alonso, pioner de la Química quàntica a Espanya. És doctor en Ciències Químiques per la Universitat de València (1971) amb Premi Extraordinari i aconseguiria la Càtedra de Química Física el 1982 a la Facultat de Ciències Químiques.[2]

A més d'impartir docència a la UV (facultats de Química, Física i Medicina), Francisco Tomás ha sigut professor adjunt a la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Madrid i professor visitant a les universitats de San Luis (Argentina) i Nacional d'Enginyeria a Lima (Perú).[2]

Abans de ser rector, Tomás va ocupar diversos càrrecs acadèmics com ara director del Departament de Química Física, vicedegà i degà de la Facultat de Ciències Químiques, director del Centre d'Informàtica, vicerector d'Economia i Finances i vicerector d'Investigació.

El seu mandat com a rector ha estat marcat per la implantació del Pla Bolonya que va provocar la protesta de la comunitat d'estudiants amb manifestacions i vagues, i un tancament a diferents facultats (destacà la de Geografia i Història) o al mateix edifici rectoral. També fou impulsor de la creació d'un observatori universitari per a l'assessorament i inserció laboral de l'alumnat.

Referències[modifica]

  1. «Ester Alba, nueva vicerrectora de Cultura y Deportes de la Universitat de València». Valencia Plaza, 31-12-2020 [Consulta: 28 novembre 2021].
  2. 2,0 2,1 «Francisco Tomás Vert, primer rector tras la LOU». Universia, 26-02-2002. Arxivat de l'original el 2021-11-28. [Consulta: 28 novembre 2021].

Enllaços externs[modifica]