Frank E. Baker Motorcycles Ltd

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFrank E. Baker Motorcycles Ltd
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusfabricant de motocicletes Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindústria automotriu Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1927
FundadorFrank Baker
Fusionat aJames Cycle Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició1930 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Produeixmotocicleta Modifica el valor a Wikidata
Nom comercialBaker Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Frank E. Baker Motorcycles Ltd fou un fabricant de motocicletes britànic amb seu a Alvechurch Road, a la zona residencial de Northfield, Birmingham. Fundada el 1927 per Frank Baker, l'empresa va produir motocicletes sota la marca Baker fins al 1930, quan va ser venuda a la James Cycle Co.[1]

Història[modifica]

Baker Supersport de 1927

Frank E. Baker havia fundat a Birmingham l'empresa original, Precision, i havia aconseguit una bona reputació pels seus motors de motocicleta de gran rendiment. Baker va subministrar els seus motors a Haden i Sun. Més tard, va començar a construir motocicletes completes amb els bastidors que li subministrava Sun, empresa que tenia la seu a una fàbrica propera d'Aston Brook Street. A l'Olympia Motorcycle Show de 1911, a Londres, hi havia 96 motocicletes amb motors Precision[2] i, el 1918, la companyia comptava amb més de 800 treballadors. Tom Biggs en va ser nomenat dissenyador en cap el 1913.[1] Frank Baker va aturar la producció de motocicletes i motors durant la Primera Guerra Mundial.[3]

El 1919 l'empresa de Frank Baker es va fusionar amb William Beardmore and Company, una empresa escocesa d'enginyeria i construcció naval amb seu a Glasgow.[3] Entre 1921 i 1924, Beardmore va produir motocicletes sota la marca Beardmore Precision. La primera a produir en va ser una de 350 cc de dos temps amb suspensió de ballesta anterior i posterior, seguida després per una gamma de motocicletes amb cilindrades que abastaven des dels 250 fins als 600 cc.

Quan Beardmore va deixar de produir les Precision el 1924,[4] Baker en va recuperar els drets i el 1927 va fundar una nova empresa, Frank E. Baker Motorcycles Ltd, amb la qual va començar a fabricar motocicletes amb motor Villiers sota la marca Baker. El 1930 es va vendre el negoci a James Cycle Co. Aquesta empresa va continuar produint motocicletes sota la seva pròpia marca, James, a la fàbrica de Birmingham i va fer servir el bastidor de Baker per a alguns dels seus models.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Frank E. Baker Motorcycles Ltd
  1. 1,0 1,1 «Baker» (en anglès). ianchadwick.com. [Consulta: 21 març 2009].
  2. «Precision» (en anglès). ianchadwick.com. [Consulta: 21 març 2009].
  3. 3,0 3,1 «Birmingham's Industrial History» (en anglès). madeinbirmingham.org. [Consulta: 21 març 2009].
  4. Tragatsch, Erwin. The New Illustrated Encyclopedia of Motorcycles (en anglès). Londres: Quantum Publishing, 2000, p. 560. ISBN 1861603428.