Frederic d'Anhalt-Harzgerode

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrederic d'Anhalt-Harzgerode

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 novembre 1613 Modifica el valor a Wikidata
Ensdorf Modifica el valor a Wikidata
Mort30 juny 1670 Modifica el valor a Wikidata (56 anys)
Plötzkau Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaHouse of Ascania (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
CònjugeJoana Elisabet de Nassau-Hadamar (1642–)
Anne Catherine of Lippe-Detmold (en) Tradueix (1657–) Modifica el valor a Wikidata
FillsGuillaume-Louis d'Anhalt-Harzgerode
 ( Joana Elisabet de Nassau-Hadamar)
Elisabet Carlota d'Anhalt-Harzgerode
 ( Joana Elisabet de Nassau-Hadamar)
Anna Ursula von Anhalt-Harzgerode
 ( Joana Elisabet de Nassau-Hadamar) Modifica el valor a Wikidata
ParesChristian Ier d'Anhalt-Bernbourg Modifica el valor a Wikidata  i Princess Anna of Bentheim-Tecklenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansChristian II d'Anhalt-Bernbourg i Elionor Maria d'Anhalt-Bernburg Modifica el valor a Wikidata

Frederic d'Anhalt-Harzgerode (en alemany Friedrich von Anhalt-Bernburg-Harzgerode) va néixer a Ensdorf (Alemanya) el 16 de novembre de 1613 i va morir a Plötzkau el 30 de juny de 1670. Era un noble alemany, príncep de la Casa d'Ascània, el quart fill de Cristià I d'Anhalt-Bernburg (1568-1630) i d'Anna de Bentheim-Tecklenburg (1579-1624).

Després de la mort del seu pare, el 1630, tant ell com el seu germà Ernest van ser exclosos del govern d'Anhalt-Bernburg pel seu germà gran Cristià II. Ernest va morir dos anys després, sense tenir descendència. I no va ser fins al 1635 que Cristià II va acordar amb Frederic, aleshores l'únic germà supervivent, la divisió del principat, de manera que a ell li va correspondre Harzgerode.

Frederic va governar el seu petit principat sense massa complicacions durant més de trenta anys, fins al 1665, quan l'extinció de la branca d'Anhalt-Plötzkau va canviar la divisió inicial del principat d'Anhalt. Així, Plötzkau va retornar a Anhalt-Bernburg, del qual s'havia separat per a crear un nou principat; però el seu germà Cristian II el va cedir a Frederic, el qual s'hi establí fins a la seva mort, cinc anys després.

Matrimoni i fills[modifica]

El 10 d'agost de 1642 es va casar a Bückeburg amb Joana Elisabet de Nassau-Hadamar (1619-1647), filla de Joan Lluís de Nassau-Hadamar (1590-1653) i d'Úrsula de Lippe (1598-1638). El matrimoni va tenir tres fills:

El 26 de maig de 1657 es va casar per segona vegada a Harzgerode amb Anna Caterina de Lippe (1612-1659), filla de Simó VII de Lippe-Detmold. D'aquest segons matrimoni no va tenir-ne fills.

Bibliografia[modifica]

  • Ferdinand Siebigk: Friedrich, Fürst zu Anhalt-Bernburg-Harzgerode. A: Allgemeine Deutsche Biographie (ADB). Band 7, Duncker & Humblot, Leipzig 1877, S. 453–455.
  • Geschichte des Hauses und Fürstenthums Anhalt Bd.II S.597, Format digital

Enllaços externs[modifica]