Frederich Lamond

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrederich Lamond

Fotografia i signatura de Frederich Lamond Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementFrederic Archibald Lamond
28 gener 1868 Modifica el valor a Wikidata
Glasgow (Escòcia) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 febrer 1948 Modifica el valor a Wikidata (80 anys)
Stirling (Escòcia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióPianista
ProfessorsFranz Liszt i Anton Urspruch Modifica el valor a Wikidata
AlumnesErvin Nyiregyházi, Gunnar Johansen, Jan Chiapusso i Carrie Burpee Shaw (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
InstrumentPiano
Artistes relacionatsIrene Triesch
(esposa i actriu dramatica)
Família
CònjugeIrene Triesch Modifica el valor a Wikidata
Premis

Musicbrainz: 49757b6c-3d1b-4c8d-b327-f70ca44dc077 Discogs: 2028255 IMSLP: Category:Lamond,_Frederic Modifica el valor a Wikidata

Frederich Lamond (Glasgow, Escòcia, 28 de gener de 1868Stirling, River Forth, regió central d'Escòcia, 21 de febrer de 1948) fou un pianista i compositor escocès.

Estudià orgue amb el seu germà gran, i més tard fou organista a Laurieston, però el 1882 es donà a l'estudi del violí amb C. Cooper, i acompanyà a Heermann a Frankfurt del Main en qualitat de deixeble. Allà conegué a Eric Schwarz, i es donà sencerament al piano en el Raff Konservatorium, perfeccionant-se sota la direcció de Bülow i Liszt. Més tard emprengué seriosos estudis de composició sota l'ensenyança d'Anton Urspruch.

Fou nomenat director del Conservatori de La Haia i va fer diverses gires per Europa amb molt d'èxit. Es distingia especialment com a intèrpret de Beethoven, però com a compositor també ratllà a gran altura, com ho demostren diverses obres com (Ouvertùre Aus dem schottischen Hochland, trios, simfonies, etc.). El juliol del 1904 casà amb l'artista dramàtica Irene Triesch.

Bibliografia[modifica]