Frenada del peu esquerre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La frenada del peu esquerre és una tècnica de conducció que consisteix a prémer el pedal del fre en un cotxe amb el peu esquerre, deixant el peu dret per accionar el pedal del gas.[1] Contrasta amb la pràctica de deixar que el peu dret subjecti l’accelerador i el fre, mentre que l'esquerra s’encarrega de prémer l'embragatge..

Ús[modifica]

La frenada del peu esquerre, generalment utilitzada pels pilots esportius professionals, s’utilitza per eliminar el temps que el peu dret es mou entre el pedal del fre i l’accelerador. Aquesta tècnica també es pot utilitzar per controlar les transferències de càrrega.

Conducció diària[modifica]

tècnica en la conducció diària, és difícil aconseguir la sensibilitat necessària per frenar suaument quan una persona fa temps que està acostumada a accionar l'embragatge (pedal que en general s’ha de prémer amb molta més energia en comparació al del fre) amb el peu esquerre.[2] A més, es pot confondre amb els diversos pedals quan es passa d’un vehicle amb transmissió automàtica a un de manual. Una altra contraindicació ve donada pels sistemes de frenada d'emergència assistida (BAS), presents en gairebé tots els sistemes ABS, que interpreten el pas sobtat de la pressió de l'accelerador al fre com a frenada d'emergència, pressionant independentment el pedal fins a la màxima potència.[3]

Referències[modifica]

  1. «Team O'Neil Rally School & Car Control Center | Press». Arxivat de l'original el 16 aprile 2009.
  2. «Ask Ripley», maggio 2001. «It is true that some drivers with automatic gearboxes use left-foot braking to good effect but, as a general rule, it is difficult to achieve the necessary sensitivity to brake smoothly when your left foot is used to operating a clutch pedal.»[Enllaç no actiu]
  3. Noè, Gaetano. Prontuario per il rilievo dell'incidente stradale (en italià). Maggioli Editore, 2008. ISBN 9788838746758. 

Vegeu també[modifica]