Fundació GNOME

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

[[image:Fundació GNOME|100px]]

Pàgina web The GNOME Foundation(anglès)

La Fundació GNOME (GNOME Foundation en Anglès) és una organització sense ànim de lucre amb seu a Cambridge,Massachusetts, dedicada a coordinar els esforços del projecte GNOME.

Propòsit[modifica | modifica el codi]

La fundació GNOME treballa per acomplir l'objectiu del projecte GNOME: crear una plataforma informàtica per a ús general que sigui completament progamari lliure.

Per a tal propòsit, la fundació coordina les noves versions de GNOME i determina els projectes que en formen part. La fundació fa també de representació del projecte GNOME, actuant de mitjà de comunicació amb la premsa i amb organitzacions comercials i no comercials interessades en el programari GNOME. La fundació també pot produir materials i documentació per a ajudar al públic a conèixer millor el programari GNOME. A més, pot patrocinar conferències tècniques relacionades amb el GNOME.

Direcció[modifica | modifica el codi]

A Juliol de 2008, Stormy Peters n'és el director executiu.

Junta[modifica | modifica el codi]

La junta és elegida cada any a través d'una votació organitzada pel Comitè electoral de la fundació GNOME.

La junta actual (Juliol de 2009) és formada per Brian Cameron, Diego Escalante Urrelo, Behdad Esfahbod, Germán Póo-Caamaño, Srinivasa Ragavan, Lucas Rocha i Vincent Untz.

Membres anteriors destacats[modifica | modifica el codi]

Socis[modifica | modifica el codi]

Tots els contribuents al projecte GNOME poden demanar ser membres de la fundació. Tots els membres poden ser escollits per a la junta a les eleccions i proposar votacions per referèndum.