Fundació Princesa de Girona

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Fundació Príncep de Girona)
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióFundació Princesa de Girona
Logo Fundación Príncipe de Gerona.jpg
Dades bàsiques
Tipus entitat fundació
Forma jurídica fundació
Història
Fundació 26 juny 2009
Activitat
Organització i govern
Seu central Vista-down.png

Modifica les dades a Wikidata

La Fundació Princesa de Girona és una fundació privada, constituïda per la societat civil a Girona el 2009, impulsada per 88 patrons de primer nivell, la presidència d'honor de la qual representa Sa Majestat el Rei, Felip VI, en nom de la seva filla la Princesa Leonor. Aspira a ser un referent en l’àmbit estatal en el suport als joves en el seu desenvolupament professional i personal, posant un interès especial en la detecció de joves amb talent que serveixin de referents contemporanis a altres joves (Premis FPdGi), el llançament de programes per a la millora de l'ocupabilitat (Programa Rescatadors de Talent) i la innovació educativa en la formació de formadors (Educar el Talent Emprenedor). El 2017, la FPdGi destinarà 2,8 milions d'euros a programes en benefici dels joves.

Premis FPdGi[modifica]

Anualment es convoquen els Premis Fundació Princesa de Girona amb la voluntat de promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç, la recerca científica i la creativitat artística, la solidaritat i el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors que demostren inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat i que tenen la capacitat d’assumir riscos i la motivació necessàries per induir canvis en la societat. Els Premis Fundació Princesa de Girona 2017 consten de quatre guardons individuals i un premi col·lectiu a una entitat que treballi a favor dels joves. 

Rescatadors de Talent[modifica]

El programa Rescatadors de Talent promou l’ocupabilitat dels joves d’entre 20 i 30 anys fomentant la seva mobilitat laboral entre comunitats autònomes. Es tracta d’un projecte transformador que suposa un pas més en el compromís de la Fundació Princesa de Girona amb l’ocupació juvenil. Aquest programa pioner ofereix als seus participants un full de ruta personalitzat, mentoring professional, formació, una borsa de treball i ajudes a la mobilitat. Més informació: https://rescatadoresdetalento.org/

Educar el Talent Emprenedor[modifica]

El programa persegueix el repte de introduir la competència d'Aprendre d’Emprendre en la pràctica ordinària dels docents i així configurar autèntiques Escoles Emprenedores en les quals l’emprenedoria sigui un cinquè pilar en l'educació com ja ho són les competències d'Aprendre a Conèixer, Aprendre a Fer, Aprendre a Ser i Aprendre a Conviure.

Espai FPdGi[modifica]

La seu de la Fundació Princesa de Girona es troba al carrer Juli Garreta n. 1, 1r E, al principal eix comercial de Girona i a pocs minuts de les estacions de tren i autobusos. A la nova seu de Juli Garreta, la FPdGi ofereix un programa d’activitats que li permet mantenir un contacte molt més proper amb els joves i, d’aquesta manera, orientar la seva actuació cap a les necessitats més urgents d’aquells que es troben en procés de millorar el seu desenvolupament professional.

Altres projectes[modifica]

  • Pigmalió: L'objectiu del programa és augmentar les competències educatives bàsiques dels participants (menors en risc d'exclusió entre 6 i 16 anys) mitjançant un sistema de tutories personals i familiars i fomentant la pràctica de l'esport.
  • Emprendre és possible: Plataforma digital que ofereix un portal d'ajuda i aportació d'informació d'una manera senzilla, unificada i global a l'emprenedor.
  • Aliança per a la Formació Professional Dual: L’Aliança és una xarxa professional d’institucions i empreses compromeses amb el desenvolupament de la formació professional dual de qualitat a Espanya, impulsada per la Fundació Bertelsmann, conjuntament amb la Fundació Princesa de Girona, la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) i la Cambra de Comerç d’Espanya.

Vocacions i talent[modifica]

  • [1] Robolot[1]: Esdeveniment dedicat a la robòtica didàctica dirigit a nens d'entre 6 i 16 anys per incentivar la vocació per la investigació tecnològica entre els més joves.
  • [2] FIRST LEGO League[2]: Projecte amb la intenció de promoure la vocació per la ciència i la tecnologia mitjançant l'elaboració de projectes científics entre joves de 10 a 16 anys; col·laboració a nivell mundial entre la Fundació FIRST i el Grupo Lego. La FPdGi és col·laborador estratègic de la FIRST LEGO League a Espanya.
  • YUZZ: Programa formatiu i d'acompanyament amb l'objectiu de reclutar a joves creatius que desenvolupin les seves idees innovadores de base tecnològica en el si d'un ecosistema d'alt rendiment per a intentar dur al mercat les seves idees i projectes innovadors. Els participants tenen entre 18 i 30 anys. En l'edició 2012, 500 joves de 25 ciutats s'han beneficiat del programa. La FPdGi és partner local de YUZZ Girona i alhora partner global per a tota Espanya.
  • [3] Foment de les vocacions matemàtiques[3]: Iniciativa coorganitzada per la Fundació Princesa de Girona, la Fundació Ferran Sunyer Balaguer i l'Ajuntament de Figueres i es va dur a terme amb la realització de la jornada «El Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l'Alt Empordà», adreçada a estudiants de primer i segon de batxillerat.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]