Gàbia portable

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Gàbia portable

Les gàbies portables són recipients portàtils utilitzats per transportar animals petits com gossos, gats, porcs de guinea, etc.

Es tracta de caixes tancades amb orificis o reixes per a la ventilació i respiració de l'animal que s'usen de forma esporàdica per traslladar l'animal d'un lloc a un altre. Pel sistema d'obertura es poden diferenciar:

  • Gàbies portables d'obertura frontal. Generalment, són caixes de plàstic amb una porta de metall.
  • Gàbies portables d'obertura superior. Són com gàbies amb un sostre desmuntable.

En ambdós casos, hi ha una nansa a la part superior encara que també es poden portar en els braços.

Estils[modifica]

Viatges amb avió[modifica]

Gàbia portable ben etiquetada per a viatges en avió

Existeixen diferents tipus i estils de gàbies portables en el mercat d'acord amb les necessitats específiques de l'usuari. Hi ha models especials per viatjar en avió, en cotxe i també segons la mida i pes de la mascota.

Les gàbies portables per avió es poden utilitzar per viatges en avió no superiors a les sis hores. La majoria de les línies aèries permeten als viatgers dur la seva mascota si està acomodada en una gàbia portable aprovada per l'aerolínia. Per vols superiors a sis hores, els animals viatgen al celler en gàbies de disseny especial. En general, hi ha regles per assegurar la seguretat dels passatgers i de l'animal. La principal estableix que la gàbia portable s'ha de situar sota el seient del passatger i tenir una base resistent a l'aigua. El recipient ha de ser prou gran perquè la mascota pugui girar-se, posar-se dreta i estirar-se.

Les gàbies utilitzades en càrrec[Cal aclariment] han de tenir una porta de metall prou forta per impedir que l'animal la doblegui i escapi. Hi ha moltes gàbies portables aprovades en el mercat com Pet Roll Around o Sherpa. També existeixen les gàbies per a gossos que poden ser utilitzades en vols aeris i que han de dur adossat el nom de l'amo, direcció i un avís on hi diu «Animal viu, aquest costat cap amunt».

Gàbies portables manuals[modifica]

Gàbia portable d'obertura frontal

Les gàbies portables de mà són adients per a animals petits i per recórrer trajectes curts a peu. També són convenients per fer autoestop, anar a comprar, viatjar en cotxe o anar al veterinari. Alguns models també estan aprovats per les línies aèries per dur-los en viatges amb avió. Estan disponibles en diferents mides, colors i dissenys i es poden trobar en diferents pàgines web o botigues especialitzades. Algunes empreses fabriquen gàbies portables de materials d'alta qualitat com microfibra i es subministren amb butxaques extra que es poden utilitzar per guardar estris. La majoria estan dissenyats per a mascotes que no pesen més de 10 lliures, tenen ventilació lateral i costats amb cremallera per a millor ús. El preu d'aquests productes depèn de la qualitat i l'estil.

Algunes gàbies portables incorporen rodes de manera que es poden convertir en carrets. També porten una nansa extensible que fa el transport més senzill i còmode.[1]

Gàbies portables per cotxe[modifica]

Un gat dins d'una gàbia portable

Les gàbies portables de cotxe estan pensades per a desplaçaments realitzats en cotxe. El seu format protegeix la salut de la mascota i es troben en diferents mides, colors i dissenys. No són, però, tan grans com els seients del cotxe, perquè s'hi han d'assentar. La majoria estan pensades per a gossos d'entre 18 i 25 lliures de pes. Aquests productes també poden usar-se com a llits de gos quan s'està a casa.

També es fan servir les gàbies portables petites. Estan dissenyades especialment per a mascotes que no pesin més de 12 lliures i es troben en gran varietat de formats. N'existeixen models fabricats en niló o pell i generalment tenen el sòl reforçat per a la seguretat de l'animal. Estan equipades amb forats de ventilació i finestra enrotllable.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Backpack Pet Carriers Options [Consulta: 10 maig 2010].