Gàbia portable

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Gàbia portable

Els Gàbies portables són petits recipients portàtils utilitzats per transportar petits animals com gos s, gat s, porcs de guinea, etc.

Es tracta de caixes tancades amb orificis o reixes per a la ventilació i respiració de l'animal que s'usen de forma esporàdica per traslladar l'animal d'un lloc a un altre. Pel sistema d'obertura es poden dferenciar:

  • Gàbies portables d'obertura frontal . Generalment, són caixes de plàstic amb una porta de metall
  • Gàbies portables d'obertura superior . Són com gàbies amb un sostre desmuntable.

En ambdós casos, hi ha una nansa a la part superior encara que també es poden portar en els braços.

Estils[modifica | modifica el codi]

Viatges amb avió[modifica | modifica el codi]

Gàbia portable correctament etiquetat per a viatges en avió

Existeixen diferents tipus i estils de Gàbies portables en el mercat d'acord a les necessitats específiques de l'usuari. Hi ha models especials per viatjar en avió, en cotxe i també segons la mida i pes de la mascota.

Els Gàbies portables per avió poden utilitzar quan es viatja en avió per un espai no superior a sis hores. La majoria de les línies aèries permeten als viatgers portar la seva mascota si està acomodada en un Gàbia portable aprovat per l'aerolínia. Per vols superiors a sis hores, els animals viatjaran al celler en gàbies de disseny especial. En general, hi ha regles per assegurar la seguretat dels passatgers i de l'animal. La principal estableix que el Gàbia portable ha de situar sota el seient del passatger i tenir una base resistent a l'aigua. El recipient ha de ser prou gran perquè la mascota pugui girar-se, posar-se dret i estirar.

Les gàbies utilitzades en càrrec han de tenir una porta de metall prou fort per impedir que l'animal la doble i escapament. Hi ha molts Gàbies portables aprovats en el mercat com Pet Roll Around o Sherpa . També existeixen les gàbies per a gossos que poden ser utilitzats en vols aeris i que han de dur adossat el nom de l'amo, direcció i un avís de Animal viu, aquest costat cap amunt .

Gàbies portables manuals[modifica | modifica el codi]

Gàbia portable d'obertura frontal

Els Gàbies portables de mà s'usen per a animals petits i per recórrer breus distàncies caminant. També són convenients per fer autoestop, anar a comprar, viatjar en cotxe o anar al veterinari. Alguns models també estan aprovats per les línies aèries per ser usats en viatges amb avió. Estan disponibles en diferents mides, colors i dissenys i es poden trobar en diferents pàgines web o botigues especialitzades. Algunes empreses fabriquen Gàbies portables de materials d'alta qualitat com microfibra i es subministren amb butxaques extra que es poden utilitzar per guardar estris. La majoria estan dissenyats per a mascotes que no pesen més de 10 lliures, tenen ventilació lateral i costats amb cremallera per a millor ús. El preu d'aquests productes depèn de la seva qualitat i estil.

Alguns Gàbies portables incorporen rodes de manera que es poden convertir en carrets. També porten una nansa extensible que fa el transport més senzill i còmode. [1]

Gàbies portables per cotxe[modifica | modifica el codi]

Gat dins el Gàbia portable

Els Gàbies portables de cotxe estan pensades per a desplaçaments realitzats en cotxe. El seu format protegeix la salut de la mascota i es troben en diferents mides, colors i dissenys. No són però, tan grans com els seients del cotxe perquè han d'assentar-se sobre ells. La majoria estan pensats per a gossos d'entre 18 i 25 lliures de pes. El millor d'aquests productes és que també poden usar-se com llits de gos quan s'està a casa.

Els Gàbies portables petits també estan en ús. Estan dissenyats espcialmente per a mascotes que no pesin més de 12 lliures i es troben en gran varietat de formats. Existeixen models fabricats en niló o pell i generalment tenen sòl reforçat per a la seguretat de l'animal. Estan equipats amb forats de ventilació i finestra enrotllable.


Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Backpack Pet Carriers Options [Consulta: 2010.05.10].