Gàbia portable

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Gàbia portable

Les gàbies portables són recipients portàtils utilitzats per transportar animals petits com gossos, gats, porcs de guinea, etc.

Es tracta de caixes tancades amb orificis o reixes per a la ventilació i respiració de l'animal que s'usen de forma esporàdica per traslladar l'animal d'un lloc a un altre. Pel sistema d'obertura es poden diferenciar:

  • Gàbies portables d'obertura frontal. Generalment, són caixes de plàstic amb una porta de metall.
  • Gàbies portables d'obertura superior. Són com gàbies amb un sostre desmuntable.

En ambdós casos, hi ha una nansa a la part superior encara que també es poden portar en els braços.

Estils[modifica]

Viatges amb avió[modifica]

Gàbia portable ben etiquetada per a viatges en avió

Existeixen diferents tipus i estils de gàbies portables en el mercat d'acord a les necessitats específiques de l'usuari. Hi ha models especials per viatjar en avió, en cotxe i també segons la mida i pes de la mascota.

Les gàbies portables per avió es poden utilitzar per viatges en avió no superiors a les sis hores. La majoria de les línies aèries permeten als viatgers dur la seva mascota si està acomodada en una gàbia portable aprovada per l'aerolínia. Per vols superiors a sis hores, els animals viatgen al celler en gàbies de disseny especial. En general, hi ha regles per assegurar la seguretat dels passatgers i de l'animal. La principal estableix que la gàbia portable s'ha de situar sota el seient del passatger i tenir una base resistent a l'aigua. El recipient ha de ser prou gran perquè la mascota pugui girar-se, posar-se dreta i estirar-se.

Les gàbies utilitzades en càrrec[Cal aclariment] han de tenir una porta de metall prou forta per impedir que l'animal la doblegui i escapi. Hi ha moltes gàbies portables aprovades en el mercat com Pet Roll Around o Sherpa. També existeixen les gàbies per a gossos que poden ser utilitzades en vols aeris i que han de dur adossat el nom de l'amo, direcció i un avís on hi diu «Animal viu, aquest costat cap amunt».

Gàbies portables manuals[modifica]

Gàbia portable d'obertura frontal

Les gàbies portables de mà són adients per a animals petits i per recórrer trajectes curts a peu. També són convenients per fer autoestop, anar a comprar, viatjar en cotxe o anar al veterinari. Alguns models també estan aprovats per les línies aèries per dur-los en viatges amb avió. Estan disponibles en diferents mides, colors i dissenys i es poden trobar en diferents pàgines web o botigues especialitzades. Algunes empreses fabriquen gàbies portables de materials d'alta qualitat com microfibra i es subministren amb butxaques extra que es poden utilitzar per guardar estris. La majoria estan dissenyats per a mascotes que no pesen més de 10 lliures, tenen ventilació lateral i costats amb cremallera per a millor ús. El preu d'aquests productes depèn de la qualitat i l'estil.

Algunes gàbies portables incorporen rodes de manera que es poden convertir en carrets. També porten una nansa extensible que fa el transport més senzill i còmode.[1]

Gàbies portables per cotxe[modifica]

Un gat dins d'una gàbia portable

Les gàbies portables de cotxe estan pensades per a desplaçaments realitzats en cotxe. El seu format protegeix la salut de la mascota i es troben en diferents mides, colors i dissenys. No són, però, tan grans com els seients del cotxe, perquè s'hi han d'assentar. La majoria estan pensades per a gossos d'entre 18 i 25 lliures de pes. Aquests productes també poden usar-se com a llits de gos quan s'està a casa.

També es fan servir les gàbies portables petites. Estan dissenyades especialment per a mascotes que no pesin més de 12 lliures i es troben en gran varietat de formats. N'existeixen models fabricats en niló o pell i generalment tenen el sòl reforçat per a la seguretat de l'animal. Estan equipades amb forats de ventilació i finestra enrotllable.


Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Backpack Pet Carriers Options [Consulta: 10 maig 2010].