Gallina Blanca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGallina Blanca
lang=ca
Fàbrica de Gallina Blanca a Sant Joan Despí Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusempresa Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindústria alimentària Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat per accions Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1937
Activitat
Produeixbouillon cube (en) Tradueix, condiment, pasta, plat preparat i salsa Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webthegbfoods.com Modifica el valor a Wikidata

Gallina Blanca és una multinacional del sector alimentari d'origen català que té com a productes estrella l'Avecrem i la família de pastes El Pavo.

Fou fundada l'any 1937 per Lluís Carulla a Barcelona. Carulla i la seva esposa, Maria Font, iniciaren la producció en una fàbrica situada al passeig de Gràcia.[1] En un principi es va anomenar Gallina d'Or i tenia un únic producte, molt revolucionari per l'època: les pastilles de brou concentrat Avecrem, fets amb carn de l'Argentina, llegums i verdures. El mateix any, l'empresa adoptà el nom de Gallina Blanca i de bon principi ja es destacà per un concepte innovador de la publicitat, com el concert del tenor Emili Vendrell, patrocinat per Gallina Blanca i radiat conjuntament per Ràdio Barcelona i Ràdio Associació de Catalunya el 5 de desembre de 1937.[1]

Passada la guerra civil, Gallina Blanca inicià un procés d'expansió i diversificació de productes, entre els quals hi ha les populars sopes deshidratades. El 1953, Gallina Blanca començà a comercialitzar els daus de brou amb una marca que faria fortuna: Avecrem.[1] El 1979 l'empresa es va obrir al mercat exterior, en més de 70 països dels quatre continents.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Brotons, Ròmul. El triomf de la imaginació, 60 invents que han canviat el món (o gairebé). Barcelona: Albertí Editor, 2010, p. 28. ISBN 978-84-7246088-1.  Arxivat 2014-10-06 a Wayback Machine.

Enllaços externs[modifica]