Gastronomia d'Àsia

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 23:26, 2 des 2015 amb l'última edició de PereBot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Àsia
Ubicació d'Àsia
Països

La cuina asiàtica correspon a un conjunt de gastronomies associades als països i ètnies d'Àsia. Gairebé sempre s'empra el terme generalitzant tant les gastronomies de l'est d'Àsia com les del sud-est Asiàtic. Té com a principal via d'influència (i de comunicació entre les diferents gastronomies de l'extens continent) tant l'Oceà Índic com l'Oceà Pacífic. Les principals gastronomies d'aquesta zona són les cuines del sud-est asiàtic, la cuina xinesa, la cuina japonesa i la cuina índia. En alguns països la denominació "cuina d'Àsia" com ara al Regne Unit indica sols les cuines procedents del sud d'Àsia, sobretot l'índia.

Ingredients

Una de les característiques comunes a les cuines asiàtiques és l'ús abundant i variat del peix, procedent dels amplis oceans Índic i Pacífic. El cultiu de l'arròs marca l'abundància de plats basats en aquest aliment. En el terreny de les religions cal destacar que l'existència de l'Islam fa que no es mengi carn de porc en alguns països. Un dels plats que més identifica les gastronomies d'aquesta regió és la sopa de fideus que s'elabora de molt diverses formes i gairebé sempre amb verdures locals. En algunes agrupacions culturals i culinàries d'aquesta part del món se sol emprar una forma de cuinar amb salses lleugerament especiades denominades curry pels occidentals. Aquestes salses solen ser de carns o de llegums i solen formar part d'altres plats, generalment l'arròs.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Gastronomia d'Àsia