Gastronomia del Perú

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula cuinaGastronomia del Perú
País d'origenPerú
Plat(s) estrellaCeviche
Beguda típicaPisco, chicha

La gastronomia del Perú és la pròpia d'aquest país andí. Té els seus arrels en la cuina dels molts pobles originaris de la regió, com ara les cultures inca, chincha, etc. Aquest origen precolombí, amb l'arribada dels conquistadors espanyols i la seva gastronomia primer (a més a més de la gastronomia dels africans duts a Amèrica com esclaus) i amb l'arribada dels diferents corrents migratòries després (fonamentalment de la comunitat xina i la seva gastronomia), va sofrir un important procés de mestissatge cultural fins a arribar, avui dia, a ser una de les cuines més variades del món.[1][2]

Referències[modifica]

  1. «Peru: Just add spice» (en anglès). The Economist. Londres: The Economist Group, 2004.
  2. «Declaran a Lima capital gastronómica de América» (en castellà). Diario Oficial El Peruano. Empresa Peruana de Servicios Editoriales S.A., 2006.

Bibliografia[modifica]

Vegeu també[modifica]

Galeria[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Gastronomia del Perú

Receptes[modifica]

  • «Gastronomía Peruana» (en castellà). Gastronomía peruana. Lima: Municipalidad de Lima. Arxivat de l'original el 2011-08-14. [Consulta: 28 desembre 2009].
  • «Perú mucho gusto» (en castellà). Perú: Comisión de Promoción del Perú para la Exportación y el Turismo (Ministerio de Comercio Exterior y Turismo del Perú).
  • «Platos típicos (gastronomies de Cajamarca, Cusco, Huancayo, Ayacucho, Junín, Iquitos i Puno» (en castellà). Boletín Electrónico InfoINIEA. Perú: Instituto Nacional de Innovación Agraria (Ministerio de Agricultura del Perú), 2006.
  • «Recetas arequipeñas» (en castellà). Boletín Electrónico InfoINIEA. Perú: Instituto Nacional de Innovación Agraria (Ministerio de Agricultura del Perú), 2005.
  • «Recetas chiclayanas» (en castellà). Boletín Electrónico InfoINIEA. Perú: Instituto Nacional de Innovación Agraria (Ministerio de Agricultura del Perú), 2005.

Notícies[modifica]